Kezdőlap Egyebek Ismét meghirdeti a Szegedi Kis István-ösztöndíjat a MANK

Ismét meghirdeti a Szegedi Kis István-ösztöndíjat a MANK

38
0

Ismét pályázatot hirdet a Szegedi Kis István kutatói ösztöndíj elnyerésére fiatal kutatóknak a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából.

    A szervezet szerdai közleménye szerint az ösztöndíj célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának ösztönzése. Az egy évre szóló ösztöndíjra az 1980. július 1. után született kutatók pályázhatnak szeptember 4-ig.

Az állami kutatói ösztöndíj 2020. szeptember 1-től 2021. augusztus 31-ig nyújt havonta bruttó 200 ezer forintos támogatást, az ösztöndíjban legfeljebb tíz fő részesülhet. Nem pályázhat, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban részesül.

Az ösztöndíj elnyeréséhez be kell nyújtani többek között szakmai önéletrajzot, valamint az ösztöndíj idejére tervezett szakmai koncepció leírását, amely tartalmazza a kutatandó témakört, a kutatói koncepciót és annak az intézmény(ek)nek a nevét, ahol a pályázó kutatni kíván, továbbá az ösztöndíjas időszakban megvalósítani kívánt publikációk tervét.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett és a MANK által működtetett szakértői kuratórium bírálja el. Az ösztöndíj odaítéléséről, meghosszabbításáról vagy visszavonásáról a kuratórium dönt.

A részletes pályázati felhívás a MANK honlapján, a www.alkotomuveszet.hu oldalon olvasható.

 

MTI/Kiemelt -és nyitókép: MANK

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét