Kezdőlap Irodalom Költészet, mitológia és ritus – III. Tisacra Minifesztivál a szegedi Alsóvárosi Ferences...

Költészet, mitológia és ritus – III. Tisacra Minifesztivál a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban

275
0

Forrás: Areión Kulturális EgyesületIII. Tisacra Minifesztivál

“Szögedön két abszolút van: az alsóvárosi templom és a Tisza”
(Bálint Sándor)

“A fesztivál egy új tematikával, új alkotói és befogadói regiszterrel: a szakralitással kíván hiánypótló szerepet betölteni a nyári fesztiválok sorában. Szeged bővelkedik a szakrális terekben, azonban eddig szinte egyetlen rendezvény sem igyekezett többet látni és láttatni belőlük néma történelmi díszletnél.
A Tisacra Fesztivál már helyszínében is törekszik ennek az ősi, mély minőségnek a megragadására, ezért Szeged legrégibb szakrális terét, s egyben abszolútumát, az alsóvárosi Havas Boldogasszony templomot és a vele egyet jelentő ferences rendházat választotta otthonául, jelesül a kolostorudvart, azaz a quadrumot. A minifesztiválon négy művészeti ág, az irodalom, a színház, az képző- és iparművészet, valamint a zene képviselteti magát.’ Tisacra Összművészeti Minifesztivál

A 12 évvel ezelőtt alapított Areión Egyesület közművelődési, kulturális és művészeti tevékenységet folytat. Az irodalom, a művészet, a néprajz, közművelődési programok, események, rendezvények, kiállítások szervezése és koordinálása szerepel legfontosabb céljaik között.

Könyveket, periodikumokat adnak ki és terjesztik is azokat.
Amivel még foglalkoznak: ismeretterjesztéssel; iskolarendszeren kívüli oktatással; tudományos kutatással. 

 

Kedves Látogató!
Toszta szívvel ajánlom figyelmedbe a kétnapos rendezvényt!
Kedves Barátunk, a vásárhelyi Dr. Diószegi Szabó Pál vers -és énekmondással is jeleskedik a rendezvény második napján. A nemrégen alakult Diószegi Sounds együttesével mutatkozik be.
Összeállította: Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét