Kezdőlap Egyebek Óvintézkedéseket vezettek be a Fővárosi Nagycirkuszban

Óvintézkedéseket vezettek be a Fővárosi Nagycirkuszban

28
0

Óvintézkedéseket vezetett be a Fővárosi Nagycirkusz a nézők biztonsága érdekében a pandémiás helyzet miatt.

    Az intézmény pénteki közleménye szerint “megelőző rendelkezésekkel, felelős magatartással szavatolja a Fővárosi Nagycirkusz a nézők biztonságát. A fesztiválok elmaradása okán nagyobb felelősség hárul a kulturális intézményekre, ezért a cirkuszi előadások látogatóinak védelmében önkorlátozó intézkedéseket vezettek be”.

Mint írják, a Fővárosi Nagycirkusz nézőterén minden második sorban tudnak csak helyet foglalni a látogatók és az azonos sorban ülő társaságok között is kihagynak helyeket.

Megduplázta az intézmény a mellékhelyiségek és a közönségforgalmi terek tisztítási rendjének gyakoriságát is, a pénztáraknál lévő sorban állást pedig az online jegyvásárlás erősítésével igyekeznek csökkenteni. A cirkuszba érkezőket arra kérik, hogy használják a bejáratoknál kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékokat.

A közlemény felidézi, hogy a jelenleg futó, Tündértánc – Nővarázs című előadás fináléjában az artisták szintén az egymásra figyelésre hívják fel a figyelmet.

Az új műsor a női lét különböző aspektusait és a nőiséget helyezi előtérbe a cirkusz- és a képzőművészetek segítségével.

Az előadás záró jelenetében emléket állít Hugonnai Vilmának, az első magyar orvosnőnek, ezzel is felhívva a figyelmet a pandémiás helyzetben a fegyelmezett, egymásra figyelő magatartásra.

MTI/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét