Kezdőlap Képzőművészet Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát

Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát

211
0

Új színes falfestmény díszíti Budapesten a belvárosi Károly körúton álló tűzoltóság homlokzatát. A Színes Város Csoport munkája a főváros városarculati cégének felkérésére, a budapestieknek köszönetképp született meg.

    A Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szerdai közleményében kiemeli, hogy a járványügyi helyzet a nagyvárosi életre volt a legnagyobb hatással, egyéni és társadalmi szinten is itt generálta a legtöbb feszültséget. A főváros városarculati cége a képpel a szolidaritás és az összetartozás üzenetét kívánta megjeleníteni.

Mint írják, A kovász is lehet híd című festménynek, amely Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült, most különösen fontos üzenete van, hiszen a város összefogott, lakói együtt vészelték át az elmúlt hónapokat. A járvány generációkat kötött össze, összehozta a szomszédokat, a segítségre szoruló és segítő kezet nyújtó városlakókat, és új közösségek, csoportok alakultak, barátságok szövődtek.

Az alkotás, amelyet a Színes Város Csoport művészei a 420 négyzetméter területű falfelületre mintegy 180 liter festék felhasználásával festettek fel, 12 nap alatt készült el.

A városszínesítő csapat már számtalan budapesti tűzfalat megszépített és tett vonzóvá a helyiek és a turisták számára, absztrakt alkotásokkal vagy éppen ismert mesefigurákkal, de képzőművész diákok munkáival is lehetett már találkozni a város több frekventált és eldugott pontján.

A falon szereplő új alkotás, A kovász is lehet híd most minden budapesti előtt szeretne tisztelegni és köszönetet mondani, amiért ilyen rendkívüli helyzetben is figyeltek egymásra és képesek voltak a valódi összefogásra – hangsúlyozzák a közleményben.

MTI

 

Kiemelt kép: pannonhirnok.com

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét