Kezdőlap Irodalom Lutter Imrét választották a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének

Lutter Imrét választották a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének

42
0

 Lutter Imrét választották a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

 

   Egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg Lutter Imrét a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének a szervezet küldöttközgyűlése. Kiss László alapító-elnök 2019 decemberében hunyt el, akinek emlékét és küldetését szem előtt tartva folytatja a munkát a megújult elnökség. A testület elfogadta Lutter Imre következő öt évre vonatkozó stratégiáját is – olvasható a közleményben.

Mint írják, az egyesület új vezetésébe olyan művészek, szakemberek kerültek be, akik régebb óta segítik a szakmai munkát.

A Magyar Versmondók Egyesületének új alelnökei Bakos-Kiss Gábor színművész, a Nemzeti Színház tagja és Takács Bence televíziós műsorvezető lettek. Az újra megválasztott alelnökök  Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója; Szennik Éva  televíziós szakember; Turczi István költő, író, műfordító.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az egyesület tagjai a következő években folytatják a Nemzeti Színházzal közösen szervezett Nemzeti VERSenyt, a több ezer általános iskolás részvételével zajló Regösök húrján vers- és prózamondó versenyt. Nagyobb volumenben valósul meg a társszervezőként vitt Bujtor István Filmfesztivál, a Latinovits Találkozó, a Radnóti Miklós-, a József Attila- és a Szabó Lőrinc-verseny.

Két új népmesekönyvet is közreadnak a Versmondók Könyvtára sorozat részeként, a könyvfesztiválon mutatják be a Népmesék szóban, írásban, képben című tanulmánykötetet, és hamarosan megjelentetik Andrásfalvy Bertalan múlt század derekán rögzített és máig kiadatlan népmesegyűjteményét, hangzó melléklettel.

MTI/http://www.vers.hu/nyiregyhaza.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét