Kezdőlap Képzőművészet Zenei csatangolás – Zságer Balázs és Kati Katona kortárs audiovizuális live projektje

Zenei csatangolás – Zságer Balázs és Kati Katona kortárs audiovizuális live projektje

180
0

Ecset, ceruza váltakozott Zságer Balázs kezében. Hamarosan azonban mindkettő kihullott a kezéből, hiszen elcsábította a Commodore 64, meg egy orosz pianínó világa.

 

Ludwig LIVE: ŽAGAR AV EXPERIENCE – MASS SYNDROME

A Ludwig Múzeumnak készített exkluzív live performance a tervezett Múzeumok Éjszakája program virtuális változata, a látogatók előtt még zárt, üres kiállítótérben készült.Zságer Balázs és Kati Katona kortárs audiovizuális live projektje a körülöttünk lévő világ aktuális történéseire reflektál. Zságer ezúttal egy sokkal atmoszférikusabb, kisérletezőbb zenei oldaláról mutatkozik be. Kati vizuális nyelvét a természetbeli formák, mintázatok és az ezekben fellelhető algoritmusok, struktúrák inspirálják.

Közzétette: Ludwig Múzeum – 2020. június 27., szombat

 

Zságer Balázs előadó, zenész, zeneszerző éppen 30 évvel ezelőtt, Kaposváron indította el programzenei karrierjét. A Basicban kezdett számítógépes zenét írni, illetve teljesen egyedül, autodidakta módon sajátította el a billentyűk kezelését. Első zenekarával bluest játszott, de megfordult pár együttesben. Fáradhatatlanul koncertezik. A blues, a progresszív rockzene, az acid jazz világa elevenedik meg munkáiban. Több filmzenét is írt, de zenés darabok is fémjelzik kreativitását.  Zagar néven járja a világot együttesével.

 

A Ludwig Múzeumnak készített exkluzív live performance a tervezett Múzeumok Éjszakája program virtuális változata, a látogatók előtt még zárt, üres kiállítótérben készült.

 

Zságer Balázs és Kati Katona kortárs audiovizuális live projektje a körülöttünk lévő világ aktuális történéseire reflektál. Zságer ezúttal egy sokkal atmoszférikusabb, kísérletezőbb zenei oldaláról mutatkozik be. Kati vizuális nyelvét a természetbeli formák, mintázatok és az ezekben fellelhető algoritmusok, struktúrák inspirálják.

 

Kiemelt kép: Kati Katona

Forrás: Kati Katona / Zságer Balázs 

Ludwig Múzeum

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét