Kezdőlap Képzőművészet Szombaton újranyílik a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria

Szombaton újranyílik a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria

41
0

Három hónap kényszerű zárvatartást követően szombattól ismét látogatható a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum, ahol az újraindulás alkalmából Dürer kora címmel időszaki kiállítás is nyílik.

Magyar Nemzeti Galéria

    A két intézmény a járványveszély miatt március közepén zárt be, ezt követően csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel – idézte fel a Szépművészeti Múzeum az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye.

A megnyitást követően a múzeumok állandó kiállításai mellett a Szépművészeti Múzeumban az újranyitásra összeállított, Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthető meg.

A most nyíló és október közepéig látható Dürer kora – Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a nemzetközi gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad német nyelvterületen készült rajzait mutatja be.

A kiállított rajzok Dürer legkiemelkedőbb réz- és fametszeteivel együtt láthatók, így összesen 54 művel találkozhat majd a közönség a kiállításon.     Hasonló tárlat a múzeum német rajzainak gyűjteményéből utoljára fél évszázada volt látható a Szépművészetiben – emlékeztet a közlemény.

A Magyar Nemzeti Galéria hétfő kivételével hétköznap 13 és 18 óra között, hétvégén 10 és 18 óra között, a Szépművészeti Múzeum pedig – szintén hétfő kivételével – 10 órától 18 óráig várja a látogatókat.

A múzeumok óvintézkedések betartása mellett nyitják meg kapuikat: a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik, a múzeumi dolgozók pedig maszkot viselnek a nyitva tartás ideje alatt.

Az intézményekben tárlatvesztésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is – áll a Szépművészeti közleményében.

MTI/programturizmus.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét