Kezdőlap Film- és színházművészet Avatárosok Új-Zélandon – tiltakoznak a helyiek

Avatárosok Új-Zélandon – tiltakoznak a helyiek

226
0
Nem mindenki örül, hogy az új Avatart forgató amerikai stáb engedélyt kapott a szigetországba való visszatérésre. Van, aki a helyiekkel szembeni sértésként értelmezi a forgatás folytatását.

Az Avatar 2 producere, Jon Landau június legelején jelentette be, hogy a filmet rendező James Cameronnal együtt megérkezett Új-Zélandra, hogy az Avatar 2 forgatását folytassák, de előbb két hetes karanténba vonulnak. Rajtuk kívül 54 fős csapat érkezett ugyanezzel a céllal a szigetországba, amely világszinten az elsők között engedélyezte a filmforgatások újraindítását a koronavírus-járvány után.

Több új-zélandi politikus tiltakozott azóta az ellen, hogy a stáb engedélyt kapott az országba való belépésre és a munka folytatására. A Variety egy helyi lapnak adott interjút idéz, amelyben a kormány egyik tagja kifejti, hogy a forgatás engedélyezése „inzultus az új-zélandiakra nézve”.

A politikus azt kifogásolja, hogy az Avatar és több másik film külföldi stábja engedélyt kapott, hogy visszatérjen Új-Zélandra, miközben a helyi alkalmazottak egy része, köztük halászok vagy tanárok nem térhettek még vissza megélhetésüket biztosító szakmájukhoz.

Hasonlóan vélekedik egy másik politikus is, aki szerint bár a gazdaságnak minden elérhető segítségre szüksége van, igazságtalan, hogy a külföldi stábok visszatérjenek, miközben a kis helyi vállalkozások még mindig megszorításokkal szembesülnek.

Az Avataron kívül egy másik film stábja tért még vissza Új-Zélandra, bár nem lehet tudni, melyikről van szó – írja a Variety. A helyi gazdasági miniszter szerint a két produkció összesen 600 új-zélandi számára biztosít munkát.

Az Avatar 2 bemutatóját 2021. december 17-ére tűzték ki.

Forrás: variety

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét