Kezdőlap Egyebek Lezárult az Estöri Kreatív Történelmi verseny

Lezárult az Estöri Kreatív Történelmi verseny

325
0

Mikszáth Kálmán, Tisza Kálmán, Baross Gábor, Blaha Lujza, Zsolnay Vilmos és III. Esterházy Miklós Instagram-oldalát hozták létre és töltötték meg kreatív tartalommal az Estöri Kreatív Történelmi verseny idei évadában résztvevő diákok.

    Az Esterházy Magyarország Alapítvány országos tanulmányi versenyének célja megmutatni, hogy a digitális világ eszközrendszerét és platformjait jól ismerő diákok hogyan tudják átadni, bemutatni történelmi ismereteiket kreatív megoldásokon keresztül – olvasható az alapítvány MTI-hez elküldött közleményében.

    Az idei megmérettetés döntőjében a diákok a dualizmus korával ismerkedtek meg, közös kutatómunkával tanultak, belekóstoltak az online újságírásba, közben szórakoztató tartalmakat állítottak elő. A versenyt záró harmadik fordulóban a döntőbe jutott 12 csapat 6 történelmi karakter Instagram-oldalát hozta létre. Blaha Lujza, Zsolnay Vilmos, Tisza Kálmán, III. Esterházy Miklós, Baross Gábor és Mikszáth Kálmán mindennapjait, magénéletének és munkásságának érdekes részleteit változatos és kreatív tartalmak segítségével mutatták be.

A zsűri a három dobogós helyezés mellett 3 különdíjat is kiosztott. A járványhelyzet miatt a szokásos kismartoni élő döntő elmaradt, így a történészekből, történelem tanárokból és kommunikációs szakemberekből álló zsűri egy virtuális online döntőben értékelte a harmadik fordulós munkákat és a versenyben nyújtott teljesítményeket.

Az idei trófeát a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tizedikes csapata vihette haza. A második helyen a Deák Téri Evangélikus Gimnázium 10. évfolyamos csapata végzett, míg a harmadik helyezést a Pannonhalmi Bencés Gimnázium 10. évfolyamának csapata érdemelte ki.

Különdíjjal jutalmazták a Siófoki Perczel Mór Gimnázium csapatát, a BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum Infokommunikációs Szakgimnáziuma csapatát és Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium csapatát.     Mint írják, a verseny utolsó fordulója a szervező Esterházy Magyarország Alapítványt is megihlette, hogy létrehozza az utolsó hitbizományi herceg V. Esterházy Pál herceg Instagram-oldalát, tisztelegve Pál herceg felesége, Esterházy Ottrubay Melinda születésének 100. évfordulója előtt.

Az oldalon a herceg személyes narrációjával vezet végig a fordulatokban gazdag történeten, bemutatja a hercegi pár életútját, valamint az Esterházy család felemelkedését.

Az Instagram-oldal színes tartalmai a későbbiekben az Esterházy Magyarország Alapítványhoz kapcsolódó érdekességekkel bővülnek.

MTI/markamonitor.hu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét