Kezdőlap Egyebek Egyebek – Múzeumok – Lovas szabadidőközpontot alakítanak ki a fenékpusztai majorságban

Egyebek – Múzeumok – Lovas szabadidőközpontot alakítanak ki a fenékpusztai majorságban

38
0

A Festeticsek egykori ménesét és a lótartást bemutató szabadidőközpontként születik újjá Keszthely határában a fenékpusztai majorság – közölte a működtető Helikon Kastélymúzeum pénteken az MTI-vel.

Fenékpuszta majorság 1979-ben

Fotó: Balázs Lajos

    A beruházásra 1,364 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kastélymúzeum, amely a fenékpusztai majorság első fejlesztési ütemében a kiskastély földszintjén a ménest és a lótartást bemutató kiállítást alakít ki, az emeleten pedig múzeumpedagógiai foglalkoztatót hoz létre.

    A felújítandó kancaistálló egyik részében a hagyományos lótartást mutatják be, a másikban többfunkciós közösségi teret működtetnek majd rendezvényekkel, időszaki kiállításokkal.

Az épületegyüttes déli udvarában a Festeticsek korát megidéző piknikezőt és főúri szabadidőparkot alakítanak ki fényképész stúdióval. A majorság területén lévő kávézóban lehetőség lesz piknikkosarak vásárlására, a helyi termékeket pedig a látogató el is fogyaszthatja a parkban.

Kiemelt attrakciója lesz a majorságnak a menetrendszerűen induló, korhű postakocsijárat, ami a Festetics-kastély parkjából indulva a Fenyves allén keresztül érkezik a fenékpusztai méneshez.

A közlemény szerint a beruházás várhatóan 2021 decemberére készül el.

MTI/http://www.fenekpusztacastrum.com/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét