Kezdőlap Film- és színházművészet Színház-zene-kiállítás – Számos online programot kínálnak a hazai kulturális intézmények a héten

Színház-zene-kiállítás – Számos online programot kínálnak a hazai kulturális intézmények a héten

50
0

A képhez tartozó alt jellemző üres; bajor_gizi.kult_.jpg a fájlnév

Bajor Gizi (honismeret.hu)

Számos online programot kínálnak a következő napokban a magyarországi kulturális intézmények: az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) Bajor Gizi-napot tart, a Hagyományok Háza virtuális népművészeti kiállítást nyit, a Debreceni Egyetem online koncertközvetítésekkel jelentkezik, a budapesti Szlovák Intézet pedig jazzkoncertet közvetít az interneten.

    Kedden ünneplik Bajor Gizi születésének 127. évfordulóját, ebből az alkalomból az OSZMI Facebook-oldala egész nap a legendás színésznőre, az intézmény színészmúzeumának névadójára emlékezik majd.

Kedden 12 órakor egy Bajor Giziről szóló podcastot hallgathatnak meg az érdeklődők, valamint két új, erre az alkalomra íródott színháztörténeti írást is olvashatnak a színésznő és Hatvany Lajos kapcsolatáról, illetve Bajor Giziről, Kádár Erzsébetről és a macskákról.

A művész munkássága iránt mélyebben érdeklődők a https://embed.culturalspot.org/embed/exhibit/LwKSVXnvTPKLIQ linken találhatják meg az OSZMI virtuális Bajor Gizi-kiállítását.

A képhez tartozó alt jellemző üres; viragozta.hagyomanyokhaza.kult_.jpg a fájlnév
Friss online tárlattal jelentkezik a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye. A műhely idén negyedik alkalommal hirdette meg bútorfestés témában rajz- és alkotópályázatát; a felhívásra sok száz alkotás érkezett, melyek legjobbjai a Hagyományok Háza honlapján tekinthetők meg.

A “Virágozta anno…” rajzpályázat célja az volt, hogy a gyerekek vizuális alkotómunka közben egyes néprajzi tájegységeken, mesterségeken keresztül megismerkedjenek a magyar népművészet motívumaival. A pályázatra egyéni alkotók, gyerekcsoportok és szakkörök is küldtek be alkotásokat szerte a Kárpát-medencéből.

A csaknem nyolcszáz pályamű között vannak mesekönyvek, játékok és érdekes térbeli alkotások is – közölte az MTI-vel a Hagyományok Háza.

Lélekmelengető koncert 1. nap

👉Elstartolt a vizsgaidőszak és mi 5 napon keresztül szeretnénk 5 percnyi nyugalmat és lelki feltöltődést csempészni az online számonkéréseid közé. Visszatérő eseményünk a Lélekmelengető koncertsorozatunk, ahol a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ifjú tehetségeinek mini koncertjét élvezzük a könyvtár falain belül. 👉Ezeknek az alkalmaknak az egyik jellemzője, hogy miközben átadjuk magunkat a zenének egy finom teával süppedünk bele az érzés(ek)be. Erre bíztatunk most Téged is! ☕Készíts magadnak egy bögre fekete teát és hallgasd meg Kovács Kamilla fagott előadásában Telemann- No.3 Fantázia c. szerzeményét! ☕A fekete tea kortyolgatva csökkenti a stresszhormon szintjét és segít relaxálni is. ☕A benne található aminosavak keltette hullámok nyugodttá tesznek – erre szükség lehet ezekben a napokban 😊 – és javítják a tanulási, koncentrációs és memorizálási sebességed. Jó elmélyülést és feltöltődést kívánunk! 👉Holnap újabb adag Lélekmelengetővel érkezünk a @Zeneművészeti Kar Facebook-oldalán.

Közzétette: Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár – DEENK – 2020. május 14., csütörtök

Rendhagyó sorozattal készül a közelgő vizsgaidőszakra a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara és az intézmény könyvtára: a Lélekmelengető hétfőtől online zenés élményt nyújt a vizsgákra készülőknek és minden érdeklődőnek.

A többéves múltra visszatekintő zenés program a zeneművészeti kar ifjú tehetségeinek eseménysorozata, amelynek keretében hónapról-hónapra ismert szerzők darabjait adják elő a hallgatók a könyvtár tereiben. A Lélekmelengető sorozat tartalmait öt napon keresztül az egyetemi könyvtár és a zeneművészeti kar Facebook-oldalán követhetik a zenebarátok.

A koronavírus-járvány ideje alatt a budapesti Szlovák Intézet is áthelyezte kulturális tevékenységét a virtuális térbe.

Az intézet következő online programja Szlovákia egyik legelismertebb zongoraművésze, Ladislav Francovic, valamint Jana Dekánková énekesnő Hot Jazz & Swing című élőzenei koncertje lesz vasárnap 19 órakor.

A live stream közvetítés a Szlovák Intézet Facebook-oldalán lesz hallgatható.

MTI/https://hagyomanyokhaza.hu/
Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét