Kezdőlap Sport Kézilabda-Svédország-Horvátország – Két olimpiai érmes kézilabdázó is bejelentette visszavonulását

Kézilabda-Svédország-Horvátország – Két olimpiai érmes kézilabdázó is bejelentette visszavonulását

74
0

 

Két olimpiai érmes kézilabdázó, a svéd Kim Ekdahl Du Rietz és a horvát Damir Bicaninc is bejelentette visszavonulását.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Kim_Ekdahl.kult_.jpg a fájlnév

   Kim Ekdahl Du Rietz

  A 30 éves Kim Ekdahl Du Rietz már másodszor döntött úgy, hogy felhagy a játékkal. Először 2017-ben vonult vissza, vett egy kombi autót, és kilenc hónap alatt bejárt 15 országot.

Ezt követően meggondolta magát, 2018-ban visszatért a német Rhein-Neckar Löwen csapatába – amelyet 2012-től erősített -, majd a Paris Saint-Germainbe igazolt, és 2014 után újra pályára lépett a svéd válogatottban.

A képhez tartozó alt jellemző üres; bicanic.kult_.jpg a fájlnév
   Damir Bicaninc

 A L’Equipe című francia sportnapilap cikkéből kiderül, hogy a remek balátlövő a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat is Párizsban vészelte át, a mandarin nyelvet tanulmányozta, mert egy hongkongi egyetemen szeretne tanulni.


    A 2012-es londoni olimpián ezüstérmes sportoló eddig is gyakran elmondta: soha nem a kézilabdázás volt az egyetlen ambíciója.


    A horvát balátlövő, Damir Bicanic két időszakban is erősítette a PPD Zagreb csapatát, de a spanyol Ademar León és a francia Chambéry együttesével is nyert trófeákat.

A válogatott tagjaként a londoni olimpián és a 2012-es Európa-, valamint a 2013-as világbajnokságon bronzérmes, a 2010-es kontinenstornán ezüstérmes volt.

 

MTI/wikipédia/rk-zagreb.hr

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét