Kezdőlap Zene Zene – Mayer Fanni új klipje az édesapjáról is szól

Zene – Mayer Fanni új klipje az édesapjáról is szól

32
0
Mayer Fanni mindössze egy évet énekelt  a Follow the Flow együttesben, majd szólókarrierbe kezdett 2018-ban.

A képhez tartozó alt jellemző üres; mayer-fanni.kult_.jpg a fájlnév

Fanni közel másfél évvel ezelőtt Londonban vette fel első kislemezének anyagát, a The Animal Farm UK közreműködésével.
Az első dal az EP-ről “Grace N Dirt” címmel 2019 szeptemberében került minden bizonnyal jó kezekbe és jó fülekre is talált.

A középtempós pop/R&B dal furcsa ellentéteket boncolgat, miként lehet ebben a mai világban önmagunkra találni.
A második dalhoz készült most egy letisztult-intim szövegvideó “Stranger Things” címmel.
A dalt Fanni és Radó Éden (a Tiansen zenekar frontembere) közösen írták.

A szöveget Fanni jegyzi, végleges formáját pedig Mat Leppanen (The Animal Farm UK) produceri munkája mellett nyerte el.

“Amikor kész lett a demo és visszahallgattam, megértettem, hogy ez az édesapámról is szól. Mégsem gondolom ‘lehúzónak’ a dalt, sokkal inkább felszabadítónak. Van benne düh és sok érzelem, de miután meghallgatom, megkönnyebbülök” – meséli.

Fannit egyedül nevelte édesanyja. Elvált szülők gyermekeként pedig sokszor szégyellte magát bántalmazó apja viselkedése miatt.

“Nagyon apás kislány voltam, ‘szerelmes’ az apukámba, aztán mikor bántotta anyát, összeomlott bennem minden. Később jó mélyre eltemettem, nem beszéltem senkinek róla. A gyerekek automatikusan magukat kezdik el hibáztatni, velem is ez történt. Szerettem volna megbocsájtani, újrakezdeni, közel kerülni hozzá, de aztán újra megbántott, majd megint jó volt egy kicsit… Kettős érzések voltak és vannak bennem. Talán soha nem lehet az ilyesmit teljesen feldolgozni. Zenével és írással szűröm át magamon a történteket, mert próbálok megbocsátani, bár elfelejteni nem tudom.”

Az énekesnő azt mondja, egyik kedvenc előadója, Pink “Family Portrait“-ja volt vízválasztó számára.

“Akkor hallottam először pop zenében, hogy olyan témához nyúl valaki, mint a családon belüli erőszak. Aztán jött Christina Aguilera ‘I’m OK’ című száma. Ezek a dalok gyógyszerek voltak a lelkemnek. Végre nem éreztem magam egyedül, és elmeséltem a legjobb barátnőmnek, amit addig nem mertem. Akkoriban határoztam el, hogy egyszer én is dalszerző szeretnék lenni, aki megénekli az igazságát, a történetét vagy a fantáziáit, a vágyait, a lényeg, hogy valódi legyen, nem pedig szépen becsomagolt és jól eladott semmi.”

Forrás. koncert.hu

Visó

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét