Kezdőlap Egyebek Kultúra-képzőművészet-kiállítás – A Bohus-Lugossy művészcsalád tagjai állítanak ki Budapesten

Kultúra-képzőművészet-kiállítás – A Bohus-Lugossy művészcsalád tagjai állítanak ki Budapesten

12
0

Fém-üveg-fotó címmel látható szombattól a Bohus-Lugossy művészcsalád alkotásaiból kiállítás Budapesten, a Józsefvárosi Galériában – közölték a szervezők az MTI-vel.

A képhez tartozó alt jellemző üres; siremleklugossy.kult_.jpg a fájlnév

    Az összegzés szerint Bohus Zoltán (1941-2017) szobrász és üvegtervező, a nemzet művésze; Lugossy Mária (1950 – 2012) ötvös-, szobrász- és üvegtervezőművész; Lugossy István operatőr és fotóművész; Bohus Áron ötvösművész és Bohus Réka fotográfus munkái láthatók a tárlaton.

A közlemény felidézi, hogy Bohus Zoltán egyedi, letisztult látásmóddal nyúlt az anyaghoz, gazdag életművet hagyva az utókorra. Felesége, Lugossy Mária örvénylő kompozíciói a világ sok táján láthatóak, Lugossy István operatőr és fotóművész alkotásai pedig különleges érzékenységgel helyezik a gyújtópontba a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek elkapott pillanatait.

Bohus Áron elsősorban cégéreket, díjakat tervez, de autonóm alkotóként is foglalkoztatja a kisplasztika. Bohus Réka a plasztikáról alakított gondolatainak kifejezésére nagyobb hangsúllyal használja a fotó és a számítógépes print lehetőségeit.

A Józsefvárosi Galéria és Rendezvényközpontot 2013 őszén újították fel, azóta kortárs képzőművészeti kiállítások és programok mellett rendszeresen szerveznek ott koncerteket, irodalmi esteket, irodalom- és zenetörténeti, tudományos témákban előadás-sorozatokat, szabadegyetemeket. Évente mintegy 35 ezer ember látogat el a Józsefvárosi Galériába – tartalmazza a közlemény.

MTI/Fotó: Lugossy Mária és Bohus Zoltán síremléke – Köztérkép/kozterkep.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét