Kezdőlap Egyebek FILM – Hat magyar film a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi toplistáján

FILM – Hat magyar film a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi toplistáján

111
0

Három éve nyílt meg a felújított Művész Mozi Sepsiszentgyörgyön. Az azóta lezajlott vetítések nézettségi toplistáján hat magyar filmalkotás is szerepel.

A képhez tartozó alt jellemző üres; sepsimuveszfilm.kultjpg.jpg a fájlnév

Sőt, a két legnépszerűbb film is magyar: 15-ös toplistát a Kincsem (r. Herendi Gábor) és A Viszkis (r. Antal Nimród) vezeti. A kosztümös filmre 4566-on, életrajzi ihletésű társára pedig 4082-en voltak kíváncsiak. A két magyar film messze maga mögé utasította a lista első hollywoodi produkcióját: a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody, r. Bryan Singer, Dexter Fletcher) című Freddy Mercury-életrajz mindössze 2795 nézővel szerezte meg a harmadik helyet.

A listán a Mamma mia! Sose hagyjuk abba (Mamma mia! Here We Go Again, r. Ol Parker) és a Halálos iramban 8. (The Fate of the Furious 8, r. F. Gary Gray) következik 1473, illetve 1449 nézővel, a Jumanji-reboot (r. Jake Kasdan) és a Csillag születik (A Star Is Born, r. Bradley Cooper) pedig már nem érte el az 1400 nézőt.

15-ös toplista sereghajtója a 2019-ben bemutatott Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker, r. J.J. Abrams), előtte azonban négy további magyar címet találunk: a Valan – Az angyalok völgye (r. Bagota Béla) a Brazilok (r. M. Kiss Csaba, Rohonyi Gábor), a Valami Amerika 3 (r. Herendi Gábor) és az Arany Medve-díjas Testről és lélekről (r. Enyedi Ildikó) 1200–1100-as nézőszámot produkált. A Valan tovább növelheti ezt a számot, hiszen még mindig a program része.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét