Kezdőlap Sport Cselgáncs-Magyarország Tokió 2020 – Karakas Hedvignek lökést ad a jó évkezdet

Cselgáncs-Magyarország Tokió 2020 – Karakas Hedvignek lökést ad a jó évkezdet

92
0

A tavalyi év gyengébben sikerült zárása után elsősorban lelkileg adhat nagy lökést a tokiói olimpiára készülő Karakas Hedvignek a tel-avivi cselgáncs Grand Prix-n szerzett bronzérem.

A képhez tartozó alt jellemző üres; karakashedvig-kult-1024x575.jpg a fájlnév

    A világbajnoki bronzérmes dzsúdós hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy a szerényebb eredmények nem vetették igazán vissza 2019 végén, ennek ellenére az Izraelben elért dobogós hely jól jött számára az olimpiai kvalifikációs időszak hajrája előtt.

Az 57 kilogrammban már szinte biztos tokiói indulónak számító Karakas a rangsorban a 9-10. helyen áll, s mint mondta, szeretne bekerülni a nyolcba, ám nem mindenáron, mert azt semmiképpen sem akarja, hogy az olimpia közvetlen felkészülésére kimerült legyen.

A BHSE 30 éves sportolója a 2012-es londoni játékokon ötödik, a 2016-os rióin pedig a hetedik helyen végzett, viszont egyik verseny előtt sem volt gondoktól mentes a felkészülése, ellentétben a mostanival. A négy és a nyolc évvel ezelőtti olimpiákat megelőzően sérülten kellett edzenie, nem volt keresztszalag a térdében, jelenleg viszont egészséges és nagyon bízik benne, hogy ez így is marad.

A távol-keleti helyszín számára egyáltalán nem jelent problémát, mivel jól ismeri az országot és a kultúrát, mert évek óta rendszeresen jár Japánba edzőtáborozni, tavaly például két hónapot tréningezett a szigetországban.

A közeljövő feladataira kitérve elárulta, hogy két hét párizsi edzőtábor vár rá legközelebb, majd Düsseldorfban indul Grand Slam-viadalon, utána két hétig ott fog edzeni.

A tokiói olimpiára a férfiaknál és a nőknél is minden súlycsoportban a kvalifikációs rangsorból 18-18 cselgáncsozó jut ki. A olimpiai selejtezős időszak május 25-én zárul.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét