Kezdőlap Egyebek FILM – Mozivásznon a Tűz van, babám! és egyéb ínyencségek a kolozsvári...

FILM – Mozivásznon a Tűz van, babám! és egyéb ínyencségek a kolozsvári Művészben

210
0

Bővül februártól a kolozsvári Művész mozi programja, az eddigi premierek és családi filmek mellett két új tematikus sorozat indul: a Best of 2019 és a csehszlovák klasszikusokat felsorakoztató Fiction Tuesdays. Emellett a mozi helyet ad a középiskolások filmjeit bemutató Super Film Festivalnak, és a Reactor független színházi műhellyel is közreműködik, jelentette be a szervezőcsapat.

A képhez tartozó alt jellemző üres; tuzvan.kult_.jpg a fájlnév

A Művész mozi lesz a helyszíne a Drakulics elvtárs díszbemutatójának. Bodzsár Márk fekete komédiáját, amelynek romániai forgalmazója a Filmtett, február 8-án kétszer is levetítik, úgy a 18:30-tól, mint a 21 órától kezdődő vetítés után a stáb tagjai is jelen lesznek, és válaszolnak a közönség kérdéseire. Februárban Radu Jude új filmjét, a Berlinálén is vetített Tipografic Majuscult, valamint Alexander Nanau colectiv című dokumentumfilmjét is bemutatják.

Best of 2019 sorozatban kilenc olyan Romániában forgalmazott alkotás látható, amely találkozik az értékrenddel, amelyet a mozi csapata a jövőben is közvetíteni szeretne. Többek között a 2018-as Arany Medvét elnyerő Ne érints meg! (Nu mă atinge-mă) és a 2019-es Arany Pálmát elnyerő Élősködők (Gisaengchung) is műsoron lesz, továbbá a Capharnaüm, a Kontroll nélkül (Systemsprenger)Az átkelés madarai (Pájaros de verano), a Gyújtogatók (Burning), a Tranzit (Transit), és két román film, A hegyek szigete (La Gomera) és a Distanța dintre mine și mine.

Arta

Keddenként a csehszlovák filmtörténet klasszikusait nézhetjük meg mozivásznon: a Művész mozi a bukaresti Cseh Központtal együttműködésben négy alkotást tűz műsorra. Miloš Forman Tűz van, babám! (Hoří, má panenko), Jaromil Jireš Tréfa (Zert), Jirí Menzel Szigorúan ellenőrzött vonatok (Ostře sledované vlaky) és Oldrich Lipský Happy End (Stastny konec) című filmjét nézhetjük meg.

Februártól a kolozsvári Reactor független színházi műhely csapata is filmválogatást mutat be a Művész moziban. Olyan filmeket tűznek műsorra, amelyek a színházi alkotókat inspirálták az előadások próbafolyamata közben. Feburár 27-én elsőként Cristi Puiu Sieranevadája lesz látható, amely a Reactor február végi premierjéhez kapcsolódik.

A Family Time családi programsorozat is visszatér szombat délelőttönként, február folyamán két német és egy új-zélandi animációt vetítenek. A Latte és a titokzatos varázskő (Latte Igel und der magische Wasserstein) egy lelkes és bátor környezetvédő sündisznóról szól, és február 8-án román szinkronnal látható, a kalandos Manu, a legsirályabb fecske (Manou the Swift) február 15-én magyar, 22-én román szinkronnal fut, a merész trolifántról szóló Mosley pedig 29-én lesz műsoron, román szinkronnal.

A részletes program a Művész mozi Facebook-oldalán olvasható.

(közlemény)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét