Kezdőlap Fotóművészet Kultúra-képzőművészet-fotó-zene-Románia – Fonyódot bemutató kiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából

Kultúra-képzőművészet-fotó-zene-Románia – Fonyódot bemutató kiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából

43
0

Fonyódot bemutató fotókiállítás nyílik Bukarestben a román fotóművészet napja alkalmából – közölte az MTI-vel a Balassi Intézet bukaresti központja.

A képhez tartozó alt jellemző üres; fonyod.kult_.jpg a fájlnév

Forrás: Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet/Institutul Maghiar din București‎ – Facebook

    A tárlat archív fényképeken mutatja be Fonyódot, a Balaton déli partján fekvő üdülőhelyt és kikötővárost. A Balassi Intézet ezzel folytatja a kárpát-medencei fürdőhelyeket bemutató fotókiállítás-sorozatát.

Az első tárlaton tavaly a világhírű Borszék települést mutatták be, amely testvérvárosa Fonyódnak.

A Varga István fonyódi könyvtáros által válogatott archív fotók 2019 nyarán már láthatók voltak Borszéken, így Romániában most másodszor mutatják be azokat.

A  keddi tárlatmegnyitót követően Veress Ábel fonyódi zongoraművész ad hangversenyt, ő a Balassi Intézet által szervezett 15. Magyar Zene Fesztivál Cziffra György-tehetségdíjasa.

2010 óta Szathmári Pap Károly születésnapja, január 11. a romániai fotóművészet napja. A XIX. században élt, Kolozsváron született és Bukarestben elhunyt Szathmári Pap Károly volt a Román Ókirályság első és máig legjelentősebb dokumentarista- és művészfotósa.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét