Kezdőlap Egyebek Kultúra-zene-koncert – A Zeneakadémián a Budapest Jazz Orchestra vendégeskedik

Kultúra-zene-koncert – A Zeneakadémián a Budapest Jazz Orchestra vendégeskedik

50
0

A Zeneakadémia nagytermében lép fel a Budapest Jazz Orchestra. A minap az év legjobb hazai big bandjének megszavazott formáció január 13-án hétfőn Várdai István csellóművész koncertjén működik közre.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Budapestorchestrakult-1024x682.jpg a fájlnév

    “Évek óta terveztük, hogy fellépünk Várdai Istvánnal, most végre sikerül. Az est során Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét fogjuk együtt előadni, amely csellóra és klasszikus fúvószenekarra íródott, utóbbi helyett most big band fog szólni, pontosan megegyező létszámban, néhány hangszer kiváltásával” – mondta Kollmann Gábor szaxofonos, a Budapest Jazz Orchestra vezetője az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában.

Hévíz 2016.

A Hévíz TV riportja a zenekar koncertjéről!

Közzétette: Budapest Jazz Orchestra (BJO) – 2016. augusztus 23., kedd

Mint megjegyezte, óriási kihívást jelent az idén 22 éve alakult zenekara számára, hogy egy másik műfajban, magas színvonalon tudják megmutatni magukat.

A január 13-i Várdai István-est bevételét jótékony célra, az autizmussal élők segítésére fordítják.

Kollmann Gábor kitért arra, hogy a Zeneakadémia-beli koncertet megelőző napon, január 12-én vasárnap a Budapest Jazz Clubban lépnek fel, koncertsorozatuk keretében ezúttal Halper László gitárossal együtt. Arról is beszámolt, hogy január 6-án hétfőn az Erkel Színházban László Boldizsár 50. születésnapi koncertjén indították az évet, és az év első napjai máris meghozták a szakmai elismerést is: a JazzMa oldal szavazásán a Budapest Jazz Orchestra az év legjobb hazai big bandje lett.

MTI/Budapest Jazz Orchestra (BJO)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét