Kezdőlap Egyebek Verók Tünde új rovata

Verók Tünde új rovata

803
0

Ti kérdeztek …

A képhez tartozó alt jellemző üres; gazdag-ifjú.png a fájlnév

  Életünk során kérdések merülnek fel bennünk Istennel, a hittel, a kereszténységgel kapcsolatban. Van-e Isten? Ha van, akkor hogyan lehet felvenni Vele közvetlenül a kapcsolatot? Hogyan kell viselkednie egy keresztény embernek? Mit jelentenek a Bibliában leírt igék? Mit üzen nekünk Isten az igék által? Hogyan tudjuk a mindennapokban betartani, megérteni azokat? Számtalan kérdés, amire ritkán kapunk választ.

  Az évek folyamán azt tapasztaltam, hogy nem csak a saját kérdéseimre kaptam válaszokat, hanem más emberek kérdéseire is. Az általuk felvetett kérdésekre, vagy tévhitükre rövid időn belül üzenetet kaptam, amiket igyekeztem mielőbb átadni nekik.

  Ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy megosztom ezeket a felmerült kérdéseket, problémákat és válaszokat a Kult-kocsmában. Egy fontos hiányt igyekszünk betölteni.

  Ha Önökben is felmerül egy kérdés a hittel, kereszténységgel kapcsolatban, amire nem tudják, vagy nincs megnyugtató válasz, akkor tegyék fel nekem. Bízzunk benne, hogy a válasz is hamarosan meg fog jönni.

  Mint a fentiekben is írtam, számtalan esetben jártam úgy, hogy beszélgettem valakivel, aki nem értett, vagy nem tudott, esetleg félreértett valamit. Természetesen azonnal én se tudtam a megoldást, de néhány napon belül megérkezett a válasz.

  Most ezeket az eseteket osztom meg Önökkel.

 

  Egy kedves hölggyel általánosságban beszélgettünk a pénzről. Kielégítő anyagi helyzetben él a férjével. Nincsenek anyagi gondjaik, de mint oly sokan, ő is szeretne nagyon gazdag lenni. Ezért különböző szerencsejátékokon próbál „szerencsét.” Ehhez a „szerencséhez” kéri Jézus Krisztus segítségét. Hát ez volt az, a pont, amit nem értettem. Mint kiderült, a gyülekezetük igehirdetője is azt javasolta a gyülekezeti tagoknak, hogy gyűjtsenek minél több pénzt, amit fektessenek be ingatlanokba, földbe stb. Elgondolkodtatott a dolog, hiszen olvassák a Bibliát, ahol Jézus több helyen is kijelentette, hogy; „Ne gyűjtsetek a földön kincseket, hanem gyűjtsetek mennyei kincseket.”

  Mikor ezt mondtam, a hölgy először tiltakozott, hogy nem úgy van! Nem vitatkoztam, vele. Másnap, amikor ismét találkoztunk, átadtam neki az üzenetet, amit nagy örömmel fogadott. Belátta, hogy a pénz tényleg nem boldogít.

Üzenet:

„Jézus mondta a fiatal gazdag embernek: „Add el vagyonodat, oszd szét a szegények között, és jer, kövess engem.”

Folytatása; „Könnyebb a tevének a tűfokán átjutni, mint a gazdag embernek a mennyországba jutni.”

  Nem véletlenül mondta ezeket Jézus! Ha ismerjük az Ószövetséget, akkor számtalan esetben olvashattunk olyan kiválasztott és megáldott emberekről, akik eleinte valóban Isten emberei voltak, de a vagyon és a hatalom eltávolította őket Tőle. A legkirívóbb eset Salamon volt.

  Tulajdonképpen a pénz, ha sok van belőle, egyre magabiztosabbá, egyre függetlenebbé teszi az embert. Hiszen minden kívánságát, minden vágyát, amit pénzzel el lehet érni, azt meg tudja szerezni. A gazdag emberek mellé „odacsapódnak” a hízelkedők is, akik szintén részesülni akarnak a bőségből, ezért hízelegnek. A hízelgés a legtöbb ember egóját erősíti, és a végén elhiszik magukról, hogy ők különleges személyek, akik megérdemelnek mindent, amit csak akarnak! Az egyéniségük erősödik, mely által függetlenné válnak Istentől. Sokáig észre sem veszik, vagy már annyira elégedettek magukkal, az elért gazdagsággal, hogy már nincs is szükségük Istenre. Csak közben elfelejtenek szeretni, elfelejtenek örülni, kielégítetlenné, boldogtalanná válnak.

  Ilyenkor nyúlnak ajzószerekhez, alkoholhoz, droghoz stb. Nincs cél, nincs értelme az életnek.    

Levelezési cím: veroktunde@gmail.com

A képhez tartozó alt jellemző üres; TÜNDI-KÉP.jpg a fájlnév

Verók Tünde

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét