Kezdőlap Egyebek Kultúra-pályázat-egyházak-evangélikus – Képző- és iparművészeti pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház

Kultúra-pályázat-egyházak-evangélikus – Képző- és iparművészeti pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház

15
0

eogy1

Képző- és iparművészeti pályázatot hirdet a Magyarországi Evangélikus Egyház. A kiírók az úrvacsora témában várják az alkotásokat, amelyekből a 2020-ra meghirdetett Úrvacsora évében kiállítást is rendeznek.

úrvacsora

    A pályázatot lebonyolító Evangélikus Országos Gyűjtemény MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a pályázat tematikája elsősorban kiemelten az úrvacsorához, eucharisztiához kapcsolódik, ugyanakkor lehetőség nyílik Jézus kenyércsodáit és példázatait feldolgozó tágabb értelmezésre is.

“A lakoma mint metafora, az önfeláldozó, önátadó táplálás, a mások jóllakatása – a teológiai olvasat mellett – társadalmi, nemzeti, közösségi és személyes megközelítésre is alkalmat ad.  Ezeket az értelmezési, megközelítési módokat keressük a kortárs művészet eszközeivel” – fogalmaztak.

Pályázni képzőművészet kategóriában festészeti, grafikai, szobrászati művekkel vagy installációval lehet. Iparművészet kategóriában az evangélikus liturgiában használatos tárgyakat vagy azok terveit várják.

A pályázatra regisztrálni 2020. január 15. és március 31. között lehet az eogy.lutheran.hu oldalon az online jelentkezési lap kitöltésével. Ez az alkotások beadásának feltétele. A művek leadási határideje: 2020. április 14-17.

A pályázati kiírás megtalálható az eogy.lutheran.hu/node/1201 oldalon.

A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata 2020-ra hirdette meg az Úrvacsora évét.  “Az úrvacsora az egész kereszténység olyan titka, lehetősége és alkalma, ahol a hívők a kenyérben és borban megélhetik a közösséget Jézus Krisztussal és egymással is” – írták a tematikus évet meghirdető közleményben a zsinat vezetői.

MTI/https://eogy.lutheran.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét