Kezdőlap Egyebek Gazdaság-idegenforgalom – Stadionavató – MTÜ: multifunkcionális lesz a Puskás Aréna

Gazdaság-idegenforgalom – Stadionavató – MTÜ: multifunkcionális lesz a Puskás Aréna

47
0

Képtalálatok a következőre: Stadionavató - MTÜ: multifunkcionális lesz a Puskás Aréna"

Multifunkcionális lesz a Puskás Aréna, amely a futballmérkőzések mellett többek között koncertek, világkongresszusok rendezésével a turizmust is növeli majd – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Képtalálatok a következőre: Stadionavató - MTÜ: multifunkcionális lesz a Puskás Aréna"

    Könnyid László azt mondta, hogy a közép-kelet-európai országokból érkező turisták száma szeptemberben 14-21 százalékkal nőtt, a stadionban rendezendő sportesemények, koncertek pedig még több látogatót vonzanak majd a környező országokból.

A Puskás Aréna a vallásturizmusnak is óriási lehetőség, hiszen a 2020-as eucharisztikus világkongresszus nyitó szentmiséjét is ott tartják majd. Emellett a létesítmény 1500 fő befogadására alkalmas konferenciahelyszínére olyan vendégeket várnak, akik 50-80 százalékkal többet költenek, mint a szabadidős motivációjú látogatók – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy idén az első tíz hónapban 10 millió vendéget szolgált ki az ország. Jelentős növekedés tapasztalható többek között a Romániából, az Egyesült Királyságból, Amerikából érkezők számában.

A magyar turizmus fele azonban belföldi. Szeptemberben több mint 70, az év első kilenc hónapjában mintegy 40 százalékkal nőttek a SZÉP-kártyás fizetések – tudatta Könnyid László.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét