Kezdőlap Egyebek 17. OLASZ FILMFESZTIVÁL – XVII. MITTELCINEMAFEST Budapest 2019

17. OLASZ FILMFESZTIVÁL – XVII. MITTELCINEMAFEST Budapest 2019

47
0

November 6-16. között újra a kortárs olasz filmek legjobbjai a MittelCinemaFest programjában, a Puskin és a Tabán artmoziban!

Jegyelővétel Október 30-tól.

Program:

Puskin Mozi

november 6., szerda
19.30 – Az első áruló (Il traditore)

9. Mozinet Filmnapok - Az első áruló

A film az első nagy bűnbánóról, arról a maffiózóról szól, aki elsőként tette lehetővé a Polip megközelítését, megváltoztatva ezzel az Állam és a szervezett bűnözés közötti erőviszonyokat. A film „a két világ főnökeként” emlegetett Tommaso Buscetta (Pierfrancesco Favino) alakját egy eddig még nem látott és korábban nem vizsgált módon mutatja be: ő az „Áruló”. Az erőszakkal és drámai elemekkel átszőtt történet Buscetta brazíliai letartóztatásával és Olaszországnak való kiadatásával veszi kezdetét, majd mesél a Falcone bíróval kialakult barátságáról és a Maxiprocesso néven ismertté vált maffiaellenes persorozat körüli titkolózásról. A Cosa Nostra pedig épp akkor, amikor úgy tűnik, hogy az igazságszolgáltatás csapást mér rá, arra emlékezteti Buscettát és Olaszországot, hogy messze van még a veresége. Bomba robban Capaciban, miután Buscetta emeli a tétet és kimondja Andreotti nevét: ez azonban visszaüt, és végleg el kell menekülnie Olaszországból.

november 7., csütörtök
19.30 – A fehér közök törvénye (La legge degli spazi bianchi)
Vendég/Ospite: Marco Caputo (rendező)

17. Olasz Filmfesztivál - A fehér közök törvénye

Minden a betűk közti fehér közökben van megírva. A többi nem számít. Egy hideg téli reggelen Fleischmann doktor (szó szerinti fordításban húsember) az emlékezetkiesés első jeleit tapasztalja magán. Így kezdődik a történet, egy álomszerű környezetben, ahol a valóság és a képzelet összefonódni és időnként összekeveredni látszik. A főszereplő egy tudós, akin akarata ellenére elhatalmasodik a betegség, melyet a sors és az életet szabályozó biológiai és fiziológiai történések közötti megfejthetetlen kapcsolatok uralnak. A film Giorgio Pressburger azonos című elbeszélése alapján készült és azokat a legmélyebb titkokat kutatja, melyek mindig is lenyűgözték, ugyanakkor megrémítették az élet értelmének örökös keresésével foglalkozó embert.

november 8., péntek
19.30 – Időtlen szerelem (Un’avventura)
Vendég/Ospite: Marco Danieli (rendező)

17. Olasz Filmfesztivál - Időtlen szerelem

Matteo (Michele Riondino) és Francesca (Laura Chiatti) Lucio Battisti és Mogol örökzöld dalait hallgatva fedezik fel a szerelmet, szakítások és egymásra találások közepette, miközben saját álmaikat kergetik: a lány szabad nő, a fiú pedig zenész szeretne lenni.
Francesca öt éven keresztül utazik a világban, míg Matteo otthon írja a szerelmes dalokat. Amikor Francesca visszatér, magával hozza a 70’-es évek változásainak szelét, ami az emancipációt, a haladást és a társadalomból való kivonulást hirdeti. A két fiatal ismét találkozik, és szerelmük a korábbinál is erősebb lánggal égve éled fel, azonban történetük váratlan ösvényekre vezet.november 9., szombat

17.30 – Medvevilág Sziciliában (La famosa invasione degli orsi in Sicilia)

Leonzio, a medvék Nagy Királya, hogy megtalálja régóta elveszett fiát és népe túlélje a kegyetlen telet, elhatározza, hogy kivezeti őket a hegyekből a síkságra, oda, ahol az emberek élnek. Seregének és egy varázslónak köszönhetően sikerül legyőznie a gonosz Nagyherceget, és végre megtalálja fiát, Toniót. Ekkortól élnek a medvék és az emberek együtt békességben – legalábbis egy darabig.

díjak és fesztiválok:
Annecy Cinema Italien 2019: ACI – Giovani
Annecy International Animation Film Festival 2019: Competition officielle
BFI London Film Festival 2019: Family
Festa del Cinema di Roma 2019: Alice nella città – Concorso
Festival de Cannes 2019: Un Certain Regard
Haifa International Film Festival 2019: The family show
Locarno Festival 2019: Piazza Grande – Special Family Evening

9. Mozinet Filmnapok - Medvevilág Szicíliában

20.00 – Bangla (Bangla)
Vendég/Ospite: Phaim Bhuyan (rendező)november 10., vasárnap

17. Olasz Filmfesztivál - Bangla

17.30 – Anyaság (MaternaL)

Vendég/Ospite: Lidiya Liberman (színésznő)

17. Olasz Filmfesztivál - Anyaság

20.00 – Napsugár (Sole)

Vendég/Ospite: Carlo Sironi (rendező)

17. Olasz Filmfesztivál - Napsugár

november 11., hétfő
19.30 – Milyen jó lenne! (Magari)

17. Olasz Filmfesztivál - Milyen jó lenne!

november 12., kedd

Nápoly, 2018. Hat tizenöt éves fiatal – Nicola (Francesco Di Napoli), Tyson (Ar Tem), Biscottino (Alfredo Turitto), Lollipop (Ciro Pellecchia), O’Russ (Ciro Vecchione) és Briatò (Mattia Piano Del Balzo) – pénzt akar szerezni, hogy márkás ruhákat és új motorokat vegyenek. Fegyverekkel játszadoznak, és robogókon száguldoznak a városban, hogy megszerezzék a hatalmat a Sanità negyedben. Azzal áltatják magukat, hogy elhozzák az igazságot a városrészbe. A jóra törekednek, de ehhez rossz utat választanak. Olyanok, mint a testvérek, nem félnek sem a börtöntől, sem a haláltól. Tudják, hogy az egyetlen lehetőség számukra az, ha mindent, azonnal, egy lapra tesznek fel. Életkorukból adódó vakmerőségükből fakadóan nem tudják, hogy egy háború részesei, és a bűnözés világa visszafordíthatatlan választás elé állítja őket: fel kell áldozniuk a szerelmet és a barátságot.

19.30 – Ragadozók (La paranza dei bambini)

Ragadozók

november 13., szerda

Nagyon fiatal, roppant tehetséges, fegyelmezetlen, dúsgazdag és elkényeztetett. Ő Christian Ferro (Andrea Carpenzano), A BAJNOK, a focivilág kicsapongó életet élő, de zseniálisan tehetséges sztárja, akit a fél világ fociszurkolói imádnak. Valerio (Stefano Accorsi) félénk, magányos, pénzügyi problémákkal küzdő tanár, akinek jelenét beárnyékolja a múlt. Őrá bízza a klub elnöke az éretlen gólkirályt annak sokadik botránya után, hogy egy kis fegyelmet is tanuljon és felkészítse az érettségire, az élet egy fontos állomására. Ők ketten nem is különbözhetnének jobban egymástól, mégis elválaszthatatlanokká válnak, s ez a kötelék mindkettőjüket megváltoztatja.

19.30 – A bajnok (Il campione)

17. Olasz Filmfesztivál - A bajnok

november 14., csütörtök
19.30 – Sanità Negyed Pogármestere (Il Sindaco del Rione Sanità)

november 15., péntek
18.00 – Dafne (Dafne)
20.00 – Az én lányom (Figlia mia)

november 16., szombat
19.30 – 5 a tökéletes szám (5 è il numero perfetto)
Vendég/Ospite: Igor Tuveri aka Igort

Tabán Mozi

november 14., csütörtök
19.00 – Napsugár (Sole)

november 15., péntek
19.00 – Sanità Negyed Polgármestere (Il Sindaco del Rione Sanità)

november 16., szombat
19.00 – Bangla (Bangla)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét