Kezdőlap Egyebek Kultúra-film – Februárban rendezik a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt

Kultúra-film – Februárban rendezik a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt

13
0

November 30-ig öt kategóriában várják a nevezéseket a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre, amelyet februárban rendeznek.

    A diák kategória mellett további négy kategóriában – kisjátékfilm, dokumentumfilm, tévéfilm és játékfilm – várják a szervezők az alkotók nevezését, minden operatőr kategóriánként csak egy filmmel nevezhet. A regisztrációkat a https://stabiskola.hu/iii-kovacs-laszlo-es-zsigmond-vilmos-operator-verseny linken lehet feltölteni.

A Magyar Operatőrök Iskolája HSC Stábiskola, a Magyar Operatőrök Társasága együttműködésben a Sparks kamera és lámpakölcsönző céggel, valamint a Schwindl Kft.-vel 2020. február 7-én harmadik alkalommal rendezi meg a Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyt, amit a 10 évvel ezelőtt Budapesten megrendezett Első Operatőr Világtalálkozó szellemében kívánnak megrendezni – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A zsűri elnöke Lajos Tamás operatőr-producer, tagjai Nagy András és Balázs István Balázs operatőrök lesznek.

A Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjat és a rendezvényt a Magyar Nemzeti Filmalap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Filmakadémia és a Magyar Operatőrök Társasága is támogatja.

A díjátadó 2020. február 7-én lesz a Pesti Vigadóban. A versenynek külön aktualitást ad, hogy jövőre ünneplik a Magyar Operatőrök Társasága megalakulásának 30. évfordulóját.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét