Kezdőlap Programajánló Szeged 300 – fényfestéssel és koncertekkel

Szeged 300 – fényfestéssel és koncertekkel

80
0

Október 12-én Szeged belvárosában ingyenes koncertekkel ünnepli a város, hogy 300 éve kapta vissza királyi városi rangját. Fellép többek közt az LGT Zenevonat, a Belmondo, a Gypo Circus és a Fool Moon is.

Szeged 300

Szeged 300

Idén 300 éve, hogy Szeged visszakapta Szabad királyi városi rangját, ezen jeles és fontos alkalomból egész évben, több helyszínen is különféle programokat és kiállításokat rendeztek. Október 12-én eme sorozat méltó lezárásaként kerül sor a Szeged300 ünnepségsorozat fináléjára.

A rendezvény két helyszínen zajlik majd:

19:00 Klauzál tér
(gyülekező és térzene 18:30-tól)
Magyarországon egyedülálló 3D panoráma épületfestéssel várják a látogatókat, melynek keretében bemutatják a város 300 éves történelmét, egyedi és megismételhetetlen módon.

Egy kis ízelítő vetítésből:

19:30 Széchenyi tér
A vetítést követően a Széchenyi téren a koncerteké a főszerep. Színpadon a Zenevonat az LGT sztárjaival – Karácsony János & Solti János. A formáció vendégei Heincz Gábor “Biga” és Veres Mónika “Nika”.

A közel másfél órás koncert egy LGT válogatást tartalmaz, kiegészülve néhány kiváló magyar zenész ismert dalával. “Szeged Allstars” néven érkezik aztán a Belmondo, a Fool Moon és a Gypo Circus.

A rendezvény programjai ingyenesek!

 SzegedkoncertingyenesLGT ZenevonatBelmondoKarácsony JánosSolti JánosHeincz Gábor BigaVeres Mónika NikaGypo CircusFool Moon

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét