Kezdőlap Egyebek Kultúra-zene-magyarság – Románia – Bukaresti Magyar Jazznapok néven új programot a Balassi...

Kultúra-zene-magyarság – Románia – Bukaresti Magyar Jazznapok néven új programot a Balassi Intézet

154
0

Bukaresti Magyar Jazznapok név alatt új seregszemlét indít a Balassi Intézet a román fővárosban, a magyar dzsesszre fókuszáló rendezvénysorozat első rendezvénye október 16. és 19. lesz – közölte szerdán a Balassi Intézet bukaresti központja.Kapcsolódó kép

    Kósa András László igazgató az MTI-nek elmondta, hogy reményeik szerint a magyar dzsessznapok is az intézet erős márkaneve lesz, akárcsak a májusi Magyar Zene Fesztivál és a novemberi Bukaresti Magyar Filmnapok. “Bízunk benne, hogy a Bukaresti Magyar Jazznapok a következő olyan fesztiváljellegű seregszemléje lesz a magyar kultúrának, amely a méltán világhírű magyar dzsessz hírnevét és ismertségét erősíti a román főváros közönsége körében” – mondta az igazgató.

Rámutatott: eddig is rendszeresen szerveztek dzsesszkoncerteket magyar művészek, együttesek fellépésével, mostantól azonban évente szeretnék egy-egy többestés rendezvénysorozattal bemutatni a közönségnek és a szakmának a mai magyar dzsessz különböző irányzatait.

pppppppppșșșșșșșșș
Az első Bukaresti Magyar Jazznapok nyitókoncertjén a Boros Zoltán Trió szerepel.

Ebből az alkalomból a romániai zenei élet kiemelkedő személyiségét, Boros Zoltánt 80. születésnapja alkalmából köszöntik.

bohemfoto2018 1
Második nap a hagyományos dzsesszben utazó együttes, a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a közönséget az 1910-1930-as évek amerikai muzsikáját és a “boldog békeidők” Budapestjének hangulatát idéző koncertjével.

18 oct  Trio Kolta 1
A fellépések sorrendjében a harmadik a Trio Kolta feat. Berki Szofi lesz.

Az 1. Bukaresti Magyar Jazznapokat Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész és zeneszerző, valamint Borbély Mihály Liszt-díjas multiinstrumentalista és zeneszerző közös koncertje zárja.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét