Kezdőlap Programajánló Lovassport-fogathajtás-vb-Magyarország – Pónifogathajtó-vb – Rekordszámú nevező Kisbér-Ászáron

Lovassport-fogathajtás-vb-Magyarország – Pónifogathajtó-vb – Rekordszámú nevező Kisbér-Ászáron

30
0

Rekordszámú nevező, 16 nemzet 100 hajtója előtt nyitották meg Kisbér-Ászáron az első magyarországi pónifogathajtó-világbajnokságot.

    Az ünnepségen a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának képviseletében Philip Bateman úgy fogalmazott, minden adott ahhoz, hogy egy különleges esemény tanúi legyenek a résztvevők és a nézők.

Dallos Gyula miniszteri biztos kiemelte: a legfontosabb a jó versengés mellett – különösen egy olyan tradicionális lovas helyszínen, mint Kisbér-Ászár – a sportszerűség szabályainak betartása. Ennek szellemében kívánt jó versenyzést minden indulónak.

The FEI World Driving Championships for Ponies starts with dressage

The FEI World Driving Championships for Ponies starts with dressage After the opening ceremony on Wednesday 25 September, the competition starts with the dressage where the Ground Jury is looking at the different paces, impulsion, lightness of the horses, the aids of the drivers and their ability to control the horses. Here is a short video of the dressage in Kisbér-Ászár last year.

Közzétette: Kisbér-Ászár 2022/2023 – 2019. szeptember 9., hétfő

A vb-n egyes-, kettes- és négyesfogathajtók versenyeznek a Komárom-Esztergom megyei helyszínen, ahova az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból érkeztek hajtók több mint 270 lóval.

A díjhajtást szerdától péntekig rendezik, a maratonhajtásra szombaton kerül sor, míg a vb vasárnap az akadályhajtással zárul.

MTI/https://www.lovasok.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét