Kezdőlap Egyebek Egészségügy-megelőzés – Mentálhigiénés napot rendez szombaton a Semmelweis Egyetem

Egészségügy-megelőzés – Mentálhigiénés napot rendez szombaton a Semmelweis Egyetem

215
0

Interaktív mentálhigiénés napot rendez szeptember 14-én a Semmelweis Egyetem, ahol az előadások mellett számos személyiségfejlesztő, illetve hozzátartozói csoporthoz csatlakozhatnak a részvevők – mondta az egyetem pszichiátriai és pszichoterápiás klinikájának szakorvosa szerdán az M1 aktuális csatornán.

Képtalálat a következőre: „Mentálhigiénés napot rendez szombaton a Semmelweis Egyetem”

    Hermán Levente hozzátette: az ingyenes rendezvény helyszíne az orvostudományi egyetem Tűzoltó utcai épülete lesz.

Elmondta: szombaton reggel 10-től este 9-ig két előadóteremben folyamatosan a mentálhigiénia témakörében tartanak előadásokat szakemberek, emellett a résztvevők számos önismeretet fejlesztő és lelki egészséget támogató technikát is kipróbálhatnak. A demenciával küzdők hozzátartozóinak külön csoportot hoznak létre, illetve készülnek egy standdal, ahol egész nap válaszolnak a betegséggel kapcsolatos kérdésekre – ismertette.

A pszichiáter szakorvos hangsúlyozta: a lelki egészség nagyon fontos része az életének, a gyorsán változó világban pedig olyan új faktorok jelennek meg, amelyekre nincsenek felkészülve az emberek.

Ennek jegyében többek között arról lesz szó az előadások során, hogy a digitalizáció hogyan változtatja meg a családi közösség mindennapjait – mondta Hermán Levente.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét