Kezdőlap Egyebek Kultúra-Vajdaság-magyarság – Hász Róbert lesz a 67. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége

Kultúra-Vajdaság-magyarság – Hász Róbert lesz a 67. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége

78
0

Hász Róbert József Attila-díjas író, szerkesztő lesz a csütörtökön kezdődő 67. Magyarkanizsai Írótábor díszvendége – közölték a szervezők kedden.

Képtalálat a következőre: „Hász Róbert”

    Az újságíróknak küldött meghívó szerint – a hagyományokhoz híven – Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobránál koszorúzással kezdődik a tábor, majd megnyitják Léphaft Pál újságíró Vajdasági magyar íróportrék című karikatúra-kiállítását. A nap hátralevő részében posztumusz megjelent köteteket mutatnak be, Bori Imre levelezését, Bányai János képzőművészeti, valamint Gerold László színművészeti tanulmánykötetét ismerhetik meg a résztvevők.

Másnap rendhagyó irodalomórát és tanácskozást is tartanak, valamint a résztvevők megismerhetik a a vajdasági kiadók eredményeit és legfrissebb köteteit. A rendhagyó irodalomóra keretében a magyarkanizsai község általános iskoláiban Balogh István Hogyan születik az elbeszélés?, valamint Mészáros Anikó Epreskerti mesék című kötetét ismerhetik meg a diákok. Ezzel párhuzamosan “Forrósodik a lég, s vele feszül a csend” címmel szerveznek irodalmi tanácskozást, amelynek vezetője Várady Tibor. Késő délután a nyolcvanéves nemzetközi jogász-íróval beszélgetnek a szervezők legfrissebb dokumentumpróza-kötetéről, amely a Mi történt Écskán címet viseli.

Péntek este Hász Róberttel beszélgetnek munkásságáról, illetve a fiatal alkotókat tömörítő Híd Kör tizedik születésnapjáról is megemlékeznek.
A Kárpát-medence legnagyobb hagyománn

yal rendelkező írótábora szombaton kötetlen irodalmi beszélgetéssel zárul. Dudás Károly Matuska Szilveszterről szóló, A nagy merénylő című regényéről beszélgetnek a résztvevők.

    A rendezvény az írótábor vándorkulcsának az átadásával zárul.

MTI/Heti Válasz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét