Kezdőlap Egyebek Kultúra-bábszínház – Öt új bemutatóval készül az új évadra a kecskeméti...

Kultúra-bábszínház – Öt új bemutatóval készül az új évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház

10
0

Öt új bemutatóval, valamint kínai és erdélyi vendégszerepléssel készül az új évadra a kecskeméti Ciróka Bábszínház – közölte a teátrum igazgatója a keddi évadnyitó sajtóbeszélgetésen. 

2

    Kiszely Ágnes elmondta: a bábszínházi műfaj megújulását, megújítását szorgalmazva több olyan előadást is terveznek az új évadban, amelyben a vizualitásnak és a bábeszközöknek jobban teret adva a szöveg csak a kifejezést segítve lesz jelen.       A színház első bemutatója egy koprodukció lesz, melyben a Beck Andrea könyvei alapján készült A titoktündér című mesét Kuthy Ágnes rendezésében a Budaörsi Latinovits Színházzal közösen viszik színre. A darabot október 1-jén mutatják be Budaörsön, a Városi Ifjúsági Klubban.     Már a napokban elkezdődnek A békakirály című Grimm-mese próbái is, amelyet új köntösben Magdalena Miteva állít színpadra. A bolgár vendégrendező – aki egyben a bábszínpadi változat szerzője és tervezője is – első alkalommal dolgozik együtt a Ciróka társulatával. Az előadás bemutatója október 4-én lesz.

3

Az égigérő lift című előadást Somogyi Tamás rendezi majd. A történet országában be van tiltva a mosoly és törvényellenes a nevetés. Egy nap azonban a Mosoly Mentesítő Minisztérium egyik szigorú ügynöke egy különleges felvonó fogságába kerül, ahol nagyon furcsa dolgok történnek vele.     Az Oz, a nagy varázsló zenés mesejátékban a társulat valamennyi tagja részt vesz majd. A Halasi Dániel rendezésében színpadra állított jól ismert történet meglepő fordulatokat tartogat majd.

5

A Ciróka Bábszínház idei évadában is lesz új babaelőadás, Itt vagyok! címmel és folytatódnak a nagysikerű kórházi előadások is.

Az igazgató kiemelte: decemberben újra beköltözik bábszínházukba a Mikulás. A gyermekeknek idén újabb rejtélyt kell megoldaniuk, ezúttal elfelejtett ajándékokat kell eljuttatniuk azokhoz, akiknek levelei nem kerültek a Mikulás kezébe.

6

A kecskeméti bábszínház a korábbi előadásaiból újra műsorára tűzi a Lúdas Matyit, amely 2016-ban elnyerte a VIII. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb gyerekszínházi előadásért járó Üveghegy-díját. Látható lesz továbbá a Gabi és a repülő nagypapa című darab is, amely 2011-ben, a bemutató évében színikritikus jelölést kapott a legjobb gyermekelőadásra. Műsoron marad még a kissé bogaras barkácsoló mester, Pettson és az örökké nyüzsgő macska, Findusz egymásra találásának története, az Eddmegleves című előadás, amelynek kislány főhőse nagyon szeretne már felnőtt lenni, a japán, korjak, angolai, norvég, skót és magyar népmesékből szőtt Macskablöff című darab, és a Babaróka, amelynek hároméves kis róka főhőse először megy kölyökőrzőbe, ahol nem lehet vele a Mamaróka.

  1

Az idei évadban a kecskeméti bábszínházban nem készülnek új osztálytermi előadással, de a korábbiakat, a Hamletet, a Címzett: Anyegint és az Így volt című darabokat igyekeznek minél több helyen bemutatni.

Kiszely Ágnes vendégszerepléseikről elmondta: Magyarországról egyedüliként meghívást kaptak a Csüancsouban zajló Selyemút Fesztiválra. A Hogyan fogjunk csillagot? című előadásukat novemberben mutatják majd be  a kínai közönségnek.

7

Részt vesznek továbbá a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon is jövő áprilisban. A régió legnagyobb művészeti fesztiváljára pedig a Rigócsőr király című darabjukat viszik el.

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét