Kezdőlap Egyebek Gasztronómia – Zene – Országos Lecsófesztivál Balatonkenesén

Gasztronómia – Zene – Országos Lecsófesztivál Balatonkenesén

46
0

Augusztus 23. és 25. között rendezik a jubileumi 15. Országos Lecsófesztivált Balatonkenesén, a Széchenyi parkban. A nagy hagyományokra visszatekintő esemény idén először 3 napon át várja az érdeklődőket, családokat és csapatokat zenés programokkal és a kapcsolódó gasztronómiai kínálattal. A rendezvényen augusztus 24-én megválasztják az Ország Lecsóját, Lecsókirályát és Lecsókirálynőjét. Szombaton ingyenes koncertet ad Fenyő Miklós. A lecsófőző csapatok jelentkezését augusztus 20-ig várják a szervezők az orszagoslecsofeszt.hu weboldalon.

A képen a következők lehetnek: szöveg

Nagy hagyománya van a városban a lecsófőző versenynek, sokan évről érvre összemérik főzőtudásukat. A jubileumi rendezvény ünnepélyes megnyitóján, augusztus 24-én 14 órakor köszöntőt mond Sövényházi Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezetének elnöke, Nemesvámos polgármestere és Tömör István, Balatonkenese városának polgármestere. A csapatok a gongszó és az ünnepélyes megnyitó után elkészítik a különleges vagy hagyományos ételeiket. Egy rövid színpadi programmal és csatakiáltással is készülhetnek, fontosnak tartják a szervezők, hogy jó hangulatban történjen a főzés és valódi csapatépítő szerepe legyen.  A zsűrizendő ételt sorszámozott tányéron mutatják be a háromtagú zsűrinek.

A döntés meghozói: Kocsis Bálint mesterszakács séf, Gasztronómiai szakember és előadó, az Emocionális Gasztronómia nagykövete, Sövényházi Balázs elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete, Nemesvámos polgármestere és Zatykó György séf lesznek. A zsűri értékeli a kreativitást/anyaghasználatot, ízt és összhatást, a tálalást és idén először lesz egy „szubjektív faktor” is, mely a csapatok hozzáállását, egységét hivatott pontokban kifejezni.

A hangulat fokozására a szervezők játszóházzal, gyerekprogramokkal, zenei kínálattal és gasztronómiai különlegességekkel is készülnek.

Pénteken bemelegítésként Gyémánt Valentin és a veszprémi székhelyű, országos hírű, nagy múltra  visszatekintő Gizella-díjas Rulett Együttes utcabáljával kezdődikd a program. Szombaton az egész napos eseményfolyam méltó zárásaként ingyenes koncertet ad a kultuszként ismert csókkirály, Fenyő Miklós, majd King Cat Rythm rockabilly bulival, tánccal zárul a nap. Vasárnap pedig retro morzsapartyt tartanak DJ Edgarral.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, , mosolygó emberek, emberek színpadon
Szombaton ingyenes koncertet ad Fenyő Miklós.

PROGRAM

AUGUSZTUS 23. PÉNTEK

Lecsó Előkészítő Nap

17:00  Nyitány

19:30 Gyémánt Valentin fellépése

21:00 Rulett Együttes utcabál

AUGUSZTUS 24. SZOMBAT

9:00 – 14:00 Regisztráció, a csapatok elfoglalják a helyüket

11:00 A Szivárvány népdalkör műsora citerakísérettel

12:00 Rudi Bohóc gyermekműsora

14:00 – 16:00 Játszóház a parkban

 

14:00 Ünnepélyes megnyitó

Sövényházi Balázs elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém Megyei Szervezete, Nemesvámos polgármestere

Tömör István Polgármester, Balatonkenese

14:00 – 17:00 A csapatok elkészítik a lecsót

Közben a színpadon: Csapatműsorok

16:00 A zsűritagok körbejárnak a főzőcsapatoknál. Zsűri: Kocsis Bálint séf, Sövényházi Balázs elnök, Zatykó György séf.

17:00 Az elkészült lecsók zsűrizése

18:30 Az ORSZÁG LECSÓJA, Lecsókirály, Lecsókirálynő – Eredményhirdetés, nyeremények átadása

20:00 Fenyő Miklós koncert – színpadon A Kultusz

22:00 King Cat Rhythm koncert – rockabilly a parkban

AUGUSZTUS  25. VASÁRNAP

Lecsó Morzsaparty

17:00 – Lecsó Morzsaparty nyitás

18:00 – 23:00 Dj Edgár balatoni retro hangulat

A rendezvény ideje alatt: étel, ital, mezítlábas ösvény, kézműves foglalkozások, vidámparki elemek, felhőtlen szórakozás.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét