Kezdőlap Egyebek Egészség-jótékonyság – Jótékonysági futás lesz az endometriózissal küzdő betegekért Nyíregyházán

Egészség-jótékonyság – Jótékonysági futás lesz az endometriózissal küzdő betegekért Nyíregyházán

66
0

A képen a következők lehetnek: szöveg

Jótékonysági futást rendez az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány a meddőséget is okozó endometriózissal küzdő betegekért vasárnap Nyíregyházán, a Sóstói-erdőben.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek, álló emberek

    Salamon Adrienn, az alapítvány kuratóriumi elnöke szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta, 800 méteres, 3,5 kilométeres és 7,5 kilométeres futásra lehet nevezni. A futók a nevezési díjjal az alapítvány munkáját támogatják.

Kisgyerekektől felnőttekig az egész országból várják az érdeklődőket. A futás mellett gyermekprogramokkal és szűrővizsgálatokkal is készülnek – ismertette.

Endometriózis Világnap 2019 Budapest

Serum Galektin, a biomarker, amely segítené az endometriózis korai felismerését Előadja: Dr. Brubel Réka, szülész-nőgyógyász, SE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, MedEnd

Közzétette: Endometriózis Magyarország – 2019. június 29., szombat

Brubel Réka, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának szülész-nőgyógyásza arról beszélt, hogy Magyarországon a reproduktív korban lévő nők 10-15 százalékát, körülbelül 200 ezer embert érint az endometriózis.

A krónikus nőgyógyászati betegség legfőbb tünete a fájdalmas menstruáció, korai diagnosztizálása nagyon fontos, mert meddőséget okozhat és a beleket, a húgyhólyagot is érintheti – tette hozzá.

MTI/Endometriózis Magyarország

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét