Kezdőlap Egyebek Szeptember 1-jén kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Szeptember 1-jén kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

90
0


Szeptember 1-jén kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget hét budapesti helyszínen szeptember 9-ig – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

„Ez legyen az év legkúlabb programja!”

Országszerte ismert sztárok, számos fellépő művész jelenlétében tartották meg a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóját ma az erzsébetvárosi Wesselényi 17-ben működő ERöMŰVHÁZ kulturális központban. A Mazsihiszt dr. Kunos Péter ügyvezető, a BZSH-t Mester Tamás elnök, míg a VII. kerületet Vattamány Zsolt polgármester képviselte. Az idén szeptember 1. és 9. között zajló programsorozaton a magyarországi zsidóság életének olyan kitüntetett helyszíneire várják a közönséget, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint Ház, valamint a Wesselényi 17 és a Budapest Music Center (BMC). www.zsidokulturalisfesztival.hu

Közzétette: Zsidó Kulturális Fesztivál – 2019. július 29., hétfő

    A fesztivál célja, hogy a zsidó kultúrát, a zsidó helyszíneket, a zenei, irodalmi és kulturális értékeket minél szélesebb körben megmutassák a magyar társadalomnak – mondta el Deák Andrea, a fesztivál programmenedzsere a műsorban.

Hozzátette, hogy a programoknak a Dohány utcai zsinagóga, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga, a Goldmark terem, a Frankel Leó úti zsinagóga és a Bálint Ház ad otthont, új helyszínként mutatkozik be a Wesselényi17 (volt EröMűvház) Komolyzenei Szalon és a Budapest Music Center.

A műsorban elhangzott, hogy a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában szeptember 1-jén Zséda, Darvas Ferenc zeneszerző és Müller Péter Sziámi lép színpadra, szeptember 8-án pedig Balázs Fecó ad koncertet a Dohány utcai Zsinagógában.

Balázs Fecó elmondta, hogy a koncerten mások mellett Keresztes Ildikó, Gerendás Péter és Szűcs Antal Gábor gitáros is fellép a kórus, fúvósok és zenekar mellett.

MTI/Zsidó Kulturális Fesztivál

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét