Kezdőlap Egyebek Somogyi Győző-kiállítás és Cseh Tamás-fotótárlat a Kővágóörsi Művészeti Napokon

Somogyi Győző-kiállítás és Cseh Tamás-fotótárlat a Kővágóörsi Művészeti Napokon

119
0

Somogyi Győző metszeteit bemutató kiállítást, valamint Cseh Tamás és barátainak kővágóörsi napjait felelevenítő fotókiállítást rendez a MANK a Kővágóörsi Művészeti Napok fesztiválon, amely a vasárnapig várja az érdeklődőket Kővágóörsön.

Képtalálat a következőre: „cseh tamás”

    A MANK MTI-hez elküldött tájékoztatója szerint Somogyi Győző metszeteinek tematikus válogatása a vidék és a város kapcsolatára világít rá, de megidézik az elvárosiasodott települések és a városi peremvidékek hangulatát is.

 A tanulmányait a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolán, majd a Római Katolikus Hittudományi Akadémián végző Somogyi Győző a Salföldön él és alkot, a most kiállítandó munkáin az idillikus Káli-medence, vagy az ellentmondásos urbánus tendencia jelenik meg. A művész kezdetben szitanyomatokat készített, majd 1980-tól inkább tojástemperával készült festményeiről lett ismert. Művei témáját a magyar történelemből, a vallásból, valamint a hétköznapi életből meríti.

Kapcsolódó képSomogyi Győző

Kiemelt szerepet kapott a fesztiválon Cseh Tamás, akiről csütörtökön A diófa alatt című tematikus napon emlékeztek meg.

Képtalálat a következőre: „Somogyi Győző metszetei”Somogyi Győző linóleummetszete /antikregiseg.hu

A fesztiválon a MANK kereteiben működő Cseh Tamás Archívum a fotókiállítás mellett egy Cseh Tamás grafikáiból álló kiállítást is bemutat a nagyközönségnek, a Glong, glong, glong című filmösszeállítással pedig az énekest és művésztársait idézik meg – írták a tájékoztatóban.

Képtalálat a következőre: „Cseh Tamás grafikái”Cseh Tamás grafikája

MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét