Kezdőlap Sport Karate-Eb-Horvátország – Nagy Botond egyetemi Európa-bajnok

Karate-Eb-Horvátország – Nagy Botond egyetemi Európa-bajnok

605
0

 Nagy Botond arany-, Sterck Laura és Klement Kármen pedig bronzérmes lett az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) küzdősport Európa-bajnokságának karateversenyén Zágrábban.

Képtalálat a következőre: „Karate Nagy Botond egyetemi Európa-bajnok”

    Férfi katában, azaz formagyakorlatban a sportág olimpiai debütálásán, a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon való részvételért küzdő Nagy – a hazai szövetség szombati beszámolója szerint – a selejtezők során három fordulóból is sikerrel lépett tovább. Mivel a harmadik körben a KSI versenyzője a mezőnyből a legmagasabb pontszámot érte el, így a fináléba került. A szombat délutáni döntőben a magyar harcművész meggyőző produkcióval múlta felül a szlovák Smoligát.

A nőknél a szintén a tokiói olimpiai indulásra aspiráló Sterck Laura ugyancsak három fordulón túljutva harcolta ki a jogot a bronzmérkőzésre, amelyen aztán az MTK katása – kiváló formagyakorlatával – magabiztosan nyert a spanyol Vega ellen.

Kumitéban, vagyis küzdelemben a nők 50 kg-os súlycsoportjában Klement Kármen három győzelemmel és egy vereséggel végzett a harmadik helyen. A Vasas sportolója a bronzmérkőzésen az ukrán Kmittel szemben diadalmaskodott.

MTI/KSI – Section News

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét