Kezdőlap Interjúk FEL TUDTUNK NŐNI ERRE A SZINTRE, EZ NEM JELENT ROSSZAT

FEL TUDTUNK NŐNI ERRE A SZINTRE, EZ NEM JELENT ROSSZAT

48
0
Dibusz Dénes a kivédett 11-esről, a továbbjutásról és a folytatásról is beszélt. Interjú.

– A lefújás után rögtön azt mondtad Leónak, hogy végülis három panenkás 11-esből kettőt már megfogtál.

– Igen, de ha jobban belegondolok, az lehet, hogy négyből kettő, mert a kupadöntőn kétszer is „böktek”, előtte pedig ugye volt az a BL-meccs az albánokkal. Mindezzel együtt nem számítottam rá, hogy megint ez lesz.

– Tudtad, hogy a bolgárok játékosa szokott ilyen 11-eseket lőni?

– Igen, a videózás miatt tudtam, ezzel együtt a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számítottam erre. Pedig nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsém volt, hogy annyira fel tutam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet, bár én is elindítottam már a mozgást, meg tudtam annyira fogni a lendületemet, hogy még egy kontramozgásra is képes voltam. Visszagondolva, kulcsfontosságú volt.

– Beugrott rögtön az az albánok elleni BL-meccs?

– Utána igen, mert akkor sokan támadtak, de ez már mindegy. A jelenben élünk, az a meccs három éve volt, nem kell azzal foglalkozni már. A mai találkozó a fontos, ahogy a csapat küzdött, ahogy játszott, és ahogy mindenki szeme előtt a továbbjutás lebegett. Voltak szituációk, amikor szerencsénk volt. Az első félidőben szabadrúgásból lett egy kapufájuk, mi meg a kirúgás után rögtön rárúgtuk a második találatunkat. Ezek olyan fordulópontok voltak, amelyek a mi oldalunkra billentették a meccset. Hasonló volt a második félidején szerzett megpattanós gólunk is. Azzal talán eldőltek a nyitott kérdések. De végig koncentrálni kellett, mindenki nagyot küzdött.

– Szerinted mi az, amiért most sikerült egy nagy bravúr, míg az előző években, nemzetközi porondon nem sikerült jól szerepelni? Úgy tűnik, mindenki jobban hisz a jó nemzetközi teljesítményben, ez köszönhető talán Sergei Rebrovnak is.

– Igen, hiszen olyan edzőnk van, aki szerepelt a csapatával már BL-csoportkörben, és jó eredményeket ért el. Érződik rajta, hogy tudja, hogyan lehet eredményes a csapatunk. Mindkét találkozón bizonyítottuk is, hogy fel tudunk nőni a Ludogorec szintjére. Ez nem jelent rosszat, hiszen a bolgárok az elmúlt években rendszeresen BL- vagy EL-csoportkörben szerepeltek. Ez az eredmény tehát biztató a jövőre nézve. Adhat ez az egész egy olyan lökést, megerősítést, hogy sikerrel tudjuk venni a következő akadályokat is. Most mindenesetre a máltaiakra kell koncentrálnunk, ahogy hazaérünk, mindenkinek a fejében ez forog majd. Reméljük, hogy a szurkolóink megtöltik a stadiont, és jó eredményt tudunk elérni. A drukkereink nagy segítséget adtak most is, az odavágón, valamint nagyon sokan elkísértek minket Bulgáriába is. Ezúton is köszönjük ezt nekik. Bízom benne, hogy a támogatásukkal, jövő héten olyan eredményt fogunk elérni, amivel megalapozhatjuk az újabb továbbjutást.  

– Nézted már, hány gratuláló üzenet érkezett a telefonodra?

– Van néhány. Ilyenkor sokkal több jön, mint amikor esetleg nem kell annyit hozzátennem a meccshez. Ez tényleg egy nagy eredmény, otthon is mindenki nagyon boldog. Az egész magyar focinak is jót tesz, hiszen tavaly a Vidi menetelt, és jó lenne, ha idén is lennének ilyen magyar csapatok. Ezzel meghálálhatjuk azt a bizalmat, amit az emberektől kaptunk.

Forrás: fradi.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét