Kezdőlap Egyebek Két magyar játékfilm is versenyez a temesvári Ceau, Cinema! fesztiválon

Két magyar játékfilm is versenyez a temesvári Ceau, Cinema! fesztiválon

283
0

Andrei Cohn Karlovy Vary-ban bemutatott Arest című filmjét, a temesvári alpinistáról, Horia Colibăşanuról szóló Superhombrecímű dokumentumfilmet és három magyar filmet is műsorra tűzött a hatodik alkalommal megszervezett Ceau, Cinema! „zsebfesztivál”.

A július 18. és 21. között Temesváron és Gottlob községben zajló szemle nyitófilmje az osztrák-német koprodukcióban készült Mademoiselle Paradis (Barbara Albert), amelyben az a román származású Maria Drăguş játszik vak zongoraművésznőt, aki Michael Haneke Fehér szalag(Das weiße Band) című filmjében, illetve Cristian Mungiu Érettségi(Bacalaureat) című filmjében is alakított.

Maria Drăguş a fesztivál versenyfilmes zsűrijének is tagja, a filmekről Mălina Manovici temesvári színésznővel és Vlad Ivanov színésszel együtt döntenek. Ivanov a Napszállta egyik főszereplőjeként a Nemes Jeles László filmjének vetítése utáni közönségtalálkozón is részt vesz.

A magyar filmek közül Szilágyi Zsófia Egy nap és Reisz Gábor Rossz versek című filmje is versenyben van.

Az európai filmeket szemléző fesztiválra 60 lejért lehet bérletet váltani, 100 lejért pedig extra dizájnholmit is kapnak a filmrajongók. A rendezvény honlapján a teljes program elérhető, a vetítések több temesvári helyszínen lesznek, vasárnap pedig ingyen lehet filmet nézni Gottlob községben, amely a romániai vidéki települések közül az első, ahol felújított mozi van.

(közlemény)

www.filmtett.ro


HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét