Kezdőlap Egyebek Múzeumok éjszakája – Planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, levente lövészverseny Tolna megyében

Múzeumok éjszakája – Planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, levente lövészverseny Tolna megyében

118
0

A képen a következők lehetnek: szöveg

Pakson planetáriumi előadások, tűzzsonglőr-bemutató, tudományos játszótér, Szekszárdon Kisfaludi Stróbl Zsigmond szobraiból nyíló kiállítás várja szombaton a közönséget Múzeumok éjszakáján, amelyen lövészversennyel felidézik a levente mozgalom emlékeit is.

A képen a következők lehetnek: fa, növény, fű, égbolt, ház, túra/szabadtéri és természetFotó: Pazirik Informatikai Kft.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, mosolyog, szöveg

    A paksi Atomenergetikai és a Városi Múzeum ezúttal is közösen rendezi meg programjait, amelyeknek a tematikáját idén az 1969-es év felidézése adja majd – mondta Enyedi Bernadett, az Atomenergetikai Múzeum igazgatója az MTI-nek. Hozzátette, hogy akkor kezdődtek el a paksi atomerőmű építésének terepmunkái, abban az évben lépett az első ember a Holdra és rendezték a woodstocki fesztivált.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Ismertetése szerint az Atomenergetikai Múzeumban planetáriumi előadásokat tartanak, lesznek a Holdról és a Marsról szóló vetítések, megismerkedhetnek az érdeklődők a magyar fejlesztésű Pille dózismérővel, amelyet Farkas Bertalan vitt magával 1980-as űrutazásán. A woodstocki évfordulóhoz kapcsolódva a múzeum előtt ad este koncertet Pintér Petra énekes és Szász Peti bluesgitáros.


A Paksi Városi Múzeum többek közt viselettörténeti bemutatóval, gladiátorjátékkal és a steampunk világát idéző tűzzsonglőr-előadással várja a résztvevőket. A két intézmény között ingyenes autóbuszjáratok könnyítik meg a közlekedést.

Szekszárdon a Wosinsky Mór Megyei Múzeum három helyszínén, négy kiállító helyen rendez programokat – mondta Ódor János Gábor, a múzeum igazgatója.

A korábban is népszerű rendhagyó tárlatvezetések, a múzeum épületében vezető zseblámpás kalandtúra mellett egy, a Tolna megyei levente emlékeket bemutatandó kamarakiállítás nyílik a múzeumban.

A tárlatot levente lövészverseny egészíti ki, amelyen lézerfegyverekkel lehet részt venni. A Megyeháza több mint tíz programnak ad helyet, közöttük a zalaegerszegi Göcseji Múzeum Kisfaludi Stróbl Zsigmond-kiállításának.

A tolnai megyeszékhelyen ezúttal a Szekszárdi Törvényszék is bekapcsolódik a sorozatba, a regisztrációhoz kötött programokon mások mellett bemutatják egy feltételezett benzinkútrablás ügyének tárgyalását, és a bíróság helyiségeit a pincétől a padlásig.

MTI/Paksi Városi Múzeum facebook oldala

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét