Kezdőlap Egyebek Debrecen fog bemutatkozni idén a nagyváradi Szent László Napokon

Debrecen fog bemutatkozni idén a nagyváradi Szent László Napokon

45
0

Debrecen és térsége fog bemutatkozni idén a nagyváradi Szent László Napokon, amelyet június 24. és 30. között szerveznek a partiumi városban.

Közzétette: Szent László Napok – 2019. március 4., hétfő

    A Nagyváradon szerdán tartott sajtótájékoztatón Zatykó Gyula főszervező elmondta: amennyiben kedvező lesz az időjárás, 50 ezer látogatóra számítanak. Közölte, hogy az idén több kiállítás lesz, erősítették a gyermek- és családprogramokat, akárcsak a zenés produkciók kínálatát.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, kamera
Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy a két várost évszázados gazdasági, kulturális és oktatási kapcsolatok kötik össze, amelyeket erősíteni akarnak a Szent László Napok alkalmából a kulturális kapcsolatok révén mind magyar-magyar, mind magyar-román viszonylatban. Rámutatott: mivel a kultúrának olyan kifejező eszközei vannak, amelyek képesek a nyelvi akadályokat is legyőzni, elsősorban ilyen, képzőművészeti és zenei kulturális műsorokkal erősítik a Szent László Napok programját. Az alpolgármester kiemelte Szent László személyét, aki – mint fogalmazott – olyan uralkodója a magyar történelemnek, aki nem megoszt, hanem összeköt.

❗️PREMIER❗️🥁Himnusza is van most már a Szent László Napoknak!Tóth Ágnes versét a Misztrál együttesből jól ismert Heinczinger Miklós (Mika) zenésítette meg és adja elő.✨Fogadjátok szeretettel, nézzétek, osszátok meg ismerőseitekkel, hogy az idén június 24–30. között zajló Szent László Napokon már „zúgja a sokaság”. #fesztviálhimnusz #HeinczigerMika #nagyvárad #SzentLászlóNapok #zúgjaasokaság #mimáraligvárjuk

Közzétette: Szent László Napok – 2019. június 7., péntek

Közölte, hogy június 26-án a debreceni Kodály Filharmónia a Szentivánéji álom című előadást mutatja be, a Déri Múzeum mézeskalács fesztiválja pedig át fog költözni a nagyváradi várba, hogy bemutassák a mézeskalácsnak azt a speciális formáját, amely csak a Hajdu-Bihar megyei városban található meg.

A képen a következők lehetnek: felhő, égbolt és túra/szabadtéri
Hozzátette: az erdélyi városban fellép még a Hajdú Táncegyüttes, valamint debreceni Dixieland Jazz Band.

Nem érhető el leírás a fényképhez.
A Szent László Napokon fellép többek között a Csík Zenekar, az Ocho Macho, Péterfy Bori és a Love Band, a Neoton Família, az Alma Együttes.

A képen a következők lehetnek: 5 ember, ülő emberek

Összesen 27 koncert, 32 gyerekeknek és családoknak szóló program lesz, történelmi bemutatók keretében felidézik a honfoglalás korát, lesz 10 kiállítás, 13 történelmi, tudományos előadás, tematikus városnéző séták, sporttevékenységek, örömfőzés és kézműves vásár.

MTI/Szent László NapokA hét szabad művészet

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét