Kezdőlap Programajánló Elemi szenvedélyek címmel rendezik meg idén a Budavári Palotakoncerteket

Elemi szenvedélyek címmel rendezik meg idén a Budavári Palotakoncerteket

265
0

A képen a következők lehetnek: szöveg

Elemi szenvedélyek című gálaműsorával várja a Budapesti Operettszínház augusztus 2-án és 3-án a közönséget az idei Budavári Palotakoncerteken az Oroszlános udvarban.

    Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a rendezvény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a budai Várban zajló építkezések ellenére a kulturális eseményeknek továbbra is meg kell valósulniuk.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, emberek színpadon
Fontos, hogy a vásári, az értéktelen helyett, a míves, az ünnepi események jelenjenek meg ezekben a terekben – mondta, hozzátéve, hogy ennek az egyik legkiválóbb képviselője a 7. alkalommal megrendezendő Palotakoncertek-sorozat, amely a hungarikumnak számító operett műfajt a figyelem középpontjába helyezi.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és túra/szabadtéri
Kiss-B. Atilla, az operettszínház igazgatója kiemelte: az operett műfaja által egy olyan örökség birtokosai vagyunk, amelynek műveléséhez, fogyasztásához a magyar ember temperamentuma, a magyar kultúra a kulcs. “Előadóként mi tudjuk a legtemperamentumosabban művelni az operettet, de közönségként is mi tudjuk a legjobban ünnepelni sikeres előadóinkat” – mondta.

A képen a következők lehetnek: 3 ember, cipők, kosárlabdapálya és belső tér
Úgy vélte: az Oroszlános udvar talán a legelegánsabb helyszín arra, hogy azt a katarzist, amelyet az operettszínház épületében átélhet a közönség, átélhesse szabadtéri koncerten is. Mint mondta, az idén az operettgyöngyszemek és balettszámok mellett elementáris erővel hatni tudó népzenei-néptáncos produkciókkal is várják vendégeiket.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek, álló emberek
A Bori Tamás rendezésében, Pfeiffer Gyula vezényletével megvalósuló gálaesten a Budapesti Operettszínház művészeit a színház szimfonikus zenekara kíséri és balettkara is közreműködik. A szólisták között van Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Laki Péter, Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt. Az esten fellép Ninh Duc Hoang Long is, továbbá a Fitos Dezső Társulat táncosai.

A képen a következők lehetnek: 7 ember, álló emberek
Vadász Dániel, az esemény egyik producere kiemelte, hogy amikor elindították a sorozatot, fő célkitűzésük az volt, hogy az operett az őt megillető helyet újra elfoglalja, az emberek értsék és szeressék a műfajt. A koncerteket számos helyszínen, Magyarországon és külföldön is megismételték.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, éjszaka
Elmondta: az idén egy koncerten belül mutatják be az eddigi években felvonultatott zenés színházi és zenei műfajokat. Az Elemi szenvedélyek című gálaesten műfaji kavalkádot kínálnak a közönségnek, az operett mellett a klasszikus zene, az opera, a daljáték és a folklór is helyet kap a műsorban.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, emberek színpadon, emberek hangszerrel és túra/szabadtéri
Bori Tamás kiemelte: a gálaest szervezőelve a minőség, emellett a dalokat és táncokat a négy fő elem, a tűz, a víz, a föld és a levegő köré szervezték.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és belső tér
Fitos Dezső azt hangsúlyozta, hogy a magyar folklór, a magyar néptánc alkalmas arra, hogy kiegészítse az operett műfaját, amelyre a műsorban táncképekkel reflektál a társulat.

A képen a következők lehetnek: 2 ember, emberek színpadon és cipők
Nacsa Olivér, a rendezvény másik producere elmondta: a Budavári Palotakoncerteket az idén is rögzíti a közmédia, a gálaest, immár hagyományosan, az augusztus 20-i állami ünnepségsorozat záró programjaként látható a Duna Televízióban.

A képen a következők lehetnek: 4 ember, , mosolygó emberek, emberek színpadon és belső tér

MTI/Palotakoncert/facebook

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét