Kezdőlap Irodalom Tavaszi könyvajánló

Tavaszi könyvajánló

141
0

Nyolc remek regény az évszakra.

Lányregények, ifjúsági történetek, de krimi is található az alábbi listán, amelyre azok a könyvek kerültek fel, amelyeket minden bizonnyal sokan el fognak olvasni tavasszal. Te melyiket írod fel a beszerezendő könyvek listájára?

Öld meg az Atyát – Sandrone Dazieri: A várhatóan április elsején megjelentő, sötét és lenyűgöző történet főszereplője Dante Torre, aki gyerekként tizenegy évig egy Atya nevű emberrabló fogságában élt, ám egy nap sikerült túljárnia az férfi eszén.

A felnőtt Dante a rendőrségen kezd dolgozni, ahol unortodox módszerekkel, de zseniálisan oldja meg az ügyeket. Amikor azonban egy gyerek hasonló körülmények között tűnik el, mint anno Dante, akkor a rendőr kénytelen lesz szembenézni a múltjával, mert a bizonyítékok arra mutatnak, hogy az Atya visszatért, és alig várja, hogy újra találkozzon Dantéval…

Első látásra – Nicholas Sparks: A várhatóan március 26-án megjelenő regény főszereplője Jeremy Marsh, akinek érkezése alaposan felforgatja a Boone Creek nevű kisváros unalmas mindennapjait. Jeremy arra kényszerül, hogy eldöntse, otthagyja-e a biztos állását és egzisztenciáját, hogy kövesse a szerelmét az isten háta mögött kisvárosba, vagy inkább marad a megszokott, kényelmes életénél.

A férfi végül úgy dönt, hogy megkéri Lexie kezét.

A fiatalok lázasan készülnek az esküvőre, boldogan várják az első gyermeküket, ám a tökéletes idillnek egy Jeremynek címzett névtelen levél vet véget.

A végtelen éjszaka városa – Douglas Preston – Lincoln Child: Amikor Grace Ozmian váratlanul eltűnik New Yorkban, akkor a rendőrség eleinte arra gyanakszik, hogy a gyönyörű, elkényeztetett milliárdoscsemete csak egy vad partiból nem találta meg a hazafelé vezető utat.

Nem sokkal később kiderül, hogy az ügy ennél sokkal komolyabb, ugyanis egy elhagyatott ipartelepen megtalálják Grace, fej nélküli, holttestét. A rendőrségnél Vincent D’Agosta hadnagy kapja az ügyet, az FBI pedig A. X. L. Pendergast különleges ügynököt állítja rá az esetre. Hamarosan még több fejetlen holttest kerül elő…

Múlt idő – Lee Child: Az egykori katonai rendőr, Jack Reacher stoppolással indul Új-Anglia árnyas erdői felé, hogy kiderítse a származását. Ugyanebben az időben, nem messze Reachertől, lerobban egy autó, amiben két fiatal kanadai ül, akik úgy döntenek, hogy amíg nem sikerül orvosolniuk a technikai hibát, addig kivesznek egy szobát a fák között megbújó motelban.

Reacher a nyomozása során megdöbbentő dologra jön rá, a két fiatal pedig egy olyan mesteri hazugsághálóban találja magát, amiből nem valószínű, hogy valaha sikerül kiszabadulniuk. A két szálon futó cselekmény, végül összeér.

Változtass meg bárkit – Dr. David J. Lieberman: Ha idegesítenek a bosszantó, kicsinyes, ellenszenves emberek, ha nagyon eleged van abból, hogy mindent kétszer kell kérned, akkor még mielőtt kirúgnád az alkalmazottadat, elhagynád a barátaidat, összevesznél az anyósoddal, olvasd el David Lieberman könyvét!

Ebben a kiadványban olyan pszichológiai eszközökkel ismerkedhetsz meg, amelyek alkalmazásával képessé válhatsz arra, hogy gyorsan megváltoztasd bárki viselkedését. Lieberman hatalmas tudással rendelkezik az olyan egyszerű viselkedési stratégiák terén, amelyek mindig működnek, a módszereit pedig az FBI is alkalmazz.

Ebben a könyvben valóban kipróbált technikákat ismerhetsz meg, és próbálhatsz ki bárkin, akinek a viselkedésében szeretnél gyors és tartós változást elérni.

A fiú, aki követte az apját Auschwitzba – Jeremy Dronfield: A március végén megjelenő, igaz történeten alapuló, megható könyv egy apáról és fiáról szól, akik szeretnének együtt maradni, és próbálják túlélni a Holocaustot.

A történet 1939-ben játszódik, amikor a bécsi zsidó kárpitost, Gustav Kleinmannt, elviszik a nácik, akik a férfi és annak kamasz fiát, Fritzet, a németországi Buchenwaldba küldik, ahol megverik, éheztetik és koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket. Amikor Gustavot áthelyezik a halálos ítélettel felérő Auschwitzba, akkor Fritz nem hajlandó elengedni az apját.

Gyalázat és szenvedély (Gyalázat sorozat 2.) – Borsa Brown: Az áprilisban megjelenő regény főszereplője Dorothy Miller, a fiatal, lázadó amish lány, akit a vétkei miatt elküldenek Pennsylvaniába, egy sokkal szigorúbb közösségbe.

Dorothy nehezen viseli a kemény szabályokat, arról pedig fogalma sincs, hogy az ördög és a pokol lakozik az új közösségében. Eközben az üzletember Gregory Hamilton a saját démonjaival küzd, mégis próbálja visszavinni a megszokott környezetébe a lányt, akinek összezavarta az életét.

Ha érdekel, hogy meddig képesek az emberek elrejteni a valódi énjüket, meddig lehet fékezni az ösztönt és a vágyat, a józan ész pedig képes-e legyőzni a szívet és a sóvárgást, akkor ezt a történetet neked találták ki.

Harry Potter és az elátkozott gyermek – J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne: Harry Potter élete soha nem volt játék és mese, de most, a Mágiaügyi Minisztérium kimerült alkalmazottjaként és három iskoláskorú gyermek apjaként kell bizonyítania.

A múlttal viaskodó Harry kisebbik fiának sincs könnyű élete, hiszen Albusnak meg kell birkóznia a nehéz családi örökséggel. Amikor a múlt és a jelen összeér, akkor Harry és Albus rájön, hogy a sötétség néha a legváratlanabb helyről lendül támadásba.

 Ancsy 

(Forrás: noiportal.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét