Kezdőlap Film- és színházművészet Veszprémi Tavaszi Tárlat

Veszprémi Tavaszi Tárlat

247
0
A május 11-én, vasárnap megnyílt Veszprémi Tavaszi Tárlat három helyszínén 121 művész több mint 160 alkotása látható.

veszpremi_tavaszi_tarlat5

A rendszeresen megrendezett tárlat célja, hogy minél teljesebb áttekintést adjon a város és a megye tájegységeihez kötődő képző-, ipar-, és fotóművészek munkásságáról.

A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, miközben egymás munkáinak megismerését és a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza. A tárlaton megtalálhatóak a hagyományos képzőművészeti alkotások – festmények, grafikák, plasztikák, szobrok – mellett a kompjúter-printek, valamint digitális videoművek is.

veszpremi_tavaszi_tarlat4

A tárlatra pályázat útján lehetett jelentkezni, a beérkezett munkákból a szakmai zsűri 121 művész közel 160 alkotását válogatta be.

„Hiszem, hogy művészet egésze falak nélküli templom, vallás, a művek a szentség, mi, alkotók vagyunk a próféták” – fogalmazott Baky Péter a kiállítás megnyitóján. A tárlat a régióban élő alkotóművészek gondolatainak, érzéseinek lenyomata, hű tükörképe a magyar kortárs képző- és iparművészetnek.

veszpremi_tavaszi_tarlat3

A megnyitón kiosztották a tárlat díjait is. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Tavaszi Tárlat Nívódíját Péterfy Ábel kapta. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. díját Holló Zsuzsa, a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. díját Kacsák Tamás, a Prospektus Nyomda Kft. díját Diénes Attila érdemelte ki. A Képzelet Művészellátó Kft. elismerését Milasovszky László, a Rope-Vill Kft. díját Deák Németh Mária, a VeszprémFest díját Tomay Kata és Verebics Ági, a Művészetek Háza díját Borbély Béla vehette át. A zsűri dicséretben részesítette és különdíjat adományozott Áfrány Gábornak.

A munkákat három kiállítóhelyen mutatják be: a Csikász Galériában (Vár u. 17.), a Dubniczay-palota Várgalériájában (Vár u. 29.), valamint a Magtárban (Vár utca 29.)

A tárlat megtekinthető 2019. május 11. és június 29. között.

Képek forrása: veol.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét