Kezdőlap Ipar-, és népművészet Érzékeny terek címmel látható akadálymentes kiállítás a szentendrei MANK Galériában

Érzékeny terek címmel látható akadálymentes kiállítás a szentendrei MANK Galériában

79
0

Kapcsolódó kép

Megértési nehézséggel élők, látássérültek és mozgássérültek számára is befogadható képző- és iparművészeti kiállítás látható péntektől Érzékeny terek címmel a szentendrei MANK Galériában.

Képtalálat a következőre: „Boros Mátyás Cet”

    Testi és értelmi hátrányokkal élők elfogadása és megbecsülése áll a szentendrei MANK Galéria június 3-ig látható képző- és iparművészeti kiállításának a középpontjában – közölte a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az MTI-vel.

Kínai székely/mediawavefestival.hu
 

A tárlaton Horváth László Kínai székely című útifilmje a kerekesszékes művész két, Kínába vezető utazását mutatja be, amelyet a gyógyulás reményében tett meg. Különleges Tarr Hajnalka képzőművész Benti bútor című paravánja, amit a látása folyamatos romlásával küzdő Papp Károlyné Bánó Judittal közösen készített közösen: a látássérült hölgy családi fotóiból szőtt paraván azt az állapotot mutatja be, ahogy jelenleg látja a vizuális világot.

Kapcsolódó képBoros Mátyás háromdimenziós rajzai/Librarius.hu


    Emellett olyan műveket is felvonultat a kiállítás, amelyek a hétköznapokból kimaradó információkat, élményeket kínálnak a hátrányos helyzetű célcsoportoknak. Mint írják, Boros Mátyás Cet című munkája egy lapszéli firka felnagyítása, amelynek gesztusai kitapinthatóak, ez egy olyan vizuális terület, amelyet a magas művészet gyakran használ, de a látássérültek felé való taktilis művészetközvetítésből kimarad.

Ádám Zsófia Koreográfiák Bolcsóra című installációjában Bolcsó Bálint zeneszerző által komponált zeneművekre mozdulnak, rendeződnek hungarocellgolyók, és így válnak a hangok ezzel érezhetővé, láthatóvá.
    A közlemény idézi Tardy-Molnár Annát, a MANK ügyvezető igazgatóját, aki elmondta, hogy azt szeretnék, hogy olyanok is megismerkedhessenek a művekkel, a művészekkel, akiknek eddig nem volt lehetőségük vagy alkalmuk erre. Az akadálymentesített kiállítás keretében azok számára is biztosítani tudják a művészet örömét, akik valamilyen testi, vagy értelmi fogyatékosság okán nem tudták ezt megtenni korábban. Hozzátette: a kiállításhoz szervezett művészetpedagógiai foglalkozásra ezúttal is várják a környék iskoláscsoportjainak a jelentkezését.

MTI/adamzsofia.hu/Szentendre.HU

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét