Kezdőlap Programajánló Tánc Világnapi Össztánc a SZEGED Linedance Klubbal

Tánc Világnapi Össztánc a SZEGED Linedance Klubbal

197
0

“(április 29.)
Sokan nem tudják, de a Tánc Világnapját Jean-Georges Noverre születésnapjához (április 29.) kötik. A híres francia mester egynémely munkáját talán látta valamelyik szépapánk a szomszédos Bécsben, hiszen 1767 és 1774 között a táncos-koreográfus olasz és német kollégáit követve a császárvárosban dolgozott.

JEAN-GEORGES NOVERRE
(1727-1810)

Jean-Georges Noverre a “Balett Shakespeare-je”-ként vált ismertté. Bár 150 balettjének egyike sem maradt ránk, a művészetre tett hatása adta neki a “Balett nagyapja” nevet, ahogy ma is ismerjük. 1754-ben készítette el első balettjét és 1760-ban kiadta ‘Levelek a táncról’ c. könyvét. A könyv saját elképzeléseit tárja fel: bár tartalmának nagy része ma már elfogadott, megírásától valójában egészen a 20. század elejéig forradalminak számított Noverre előtt, a korszak egy kritikusa a következőket mondta: “a tánc a színművészet bármely területén oly’ kevéssé kifejezővé vált, hogy akár bábuk és gépek is könnyedén helyettesíthetnék a táncost”. forrás:https://www.tanccsillag.eoldal.hu

Ünnepeljük együtt a Tánc Világnapját 2019-ben is Szegeden! Április 29-én hétfőn, 18 órai kezdettel szeretettel várunk Téged is a Klauzál téren, ahol vadnyugati stílusú country linedance táncokkal dobjuk fel a város, a nézők és a résztvevők hangulatát.

Közzétette: SZEGED Linedance Klub – SZLK – 2019. április 18., csütörtökMűsor:
– 18 óra: SZEGED Linedance Klub bemutatója 20 percben
– össztánc kb. 21.30-ig – bárki beállhat, aki ismeri a táncot

Az össztánchoz a SZEGED Linedance Klub szeretettel várja egyéni, a vadnyugati (illetve amerikai) stílushoz köthető táncok zenéit, hiszen a lehető legtöbb kedvet érző táncos igényét szeretnénk figyelembe venni ezen a napon!

Linedance klubok jelentkezésének kiváltképp örülnénk, akár országosan is! 🙂 Vegyétek fel üzenetben velünk a kapcsolatot! 🙂

 

Forrás: facebook/youtube

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét