Kezdőlap Programajánló A varázsfuvola a Pannon Filharmonikusokkal

A varázsfuvola a Pannon Filharmonikusokkal

34
0
Mozart legismertebb operáját, A varázsfuvolát tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) német nyelven, magyar feliratozással, Hábetler András rendezésében, a Pécsi Tudományegyetem opera szakos növendékeivel április 30-án a pécsi Kodály Központban.
 
Habetler_Andras
Hábetler András rendező
Fotó forrása: nyugat.hu

Hábetler András rendező arról ismert, hogy interpretációival képes mindenki számára érthetővé és élvezetessé varázsolni a műveket. A darab a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar (PTE-MK) opera tanszakos növendékeinek vizsgaelőadása, amely a Pannon Filharmonikusok és az egyetem többéves együttműködésének keretében jön létre idén is. A végzős hallgatók mellett olyan neves énekművészek lesznek hallhatóak, mint Horváth István,, Sóti Erika, Bognár Szabolcs és Bagdi Zoltán, a pécsi egyetem zenekarát Kocsár Balázs dirigálja.

Képtalálat a következőre: „Kocsár Balázs”Kocsár Balázs

A rendezés rámutat arra, minimális kellékkel és díszlettel is lehet illúziót kelteni, színházat teremteni, miközben a külön erre a darabra létrehozott animációs film vetítése a közönség legfiatalabb és legidősebb tagjainak is még könnyebben értelmezhetővé teszi a színpadon látottakat.

kultúra.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét