Kezdőlap Film- és színházművészet 9 premier a Zenthe Ferenc Színházban

9 premier a Zenthe Ferenc Színházban

74
0
A salgótarjáni társulatot 2013-ban vették nyilvántartásba előadóművészeti szervezetként, addig megyeszékhelyként egyedül Salgótarjánnak nem volt önálló színháza. A követkető évadban először, szeptembertől májusig minden hónapban lesz premier.
A_kepzelt_beteg
A képzelt beteg a Zenthe Ferenc Színházban, Koltai Róberttel a főszerepben
Szeptemberben Shakespeare Vízkeresztvagy amit akartok című komédiájával indul az új előadások sora, a darabban Bozó Andrea és Kaszás Gergő is fellép. Októberben viszik színre Queneau Stílusgyakorlatok című történetét, novemberben mutatják be Lengyel Ferenc Ópiumkeringő című, Karády Katalinról szóló darabját, a Bolan Production, a Kaposvári Csiky Gergely Színház, a Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkcióját. Decemberi bemutatóként az Advent a Hargitán Sütő András-drámát láthatja a közönség a Váci Dunakanyar Színházzal közös produkcióban.
Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című zenés vígjátékát Mikó István rendezi, és közreműködik benne a Dűvő zenekar és a Nógrád Táncegyüttes művészei is. Vándor Éva alakítja Zsani nénit, Szabó Anikó pedig Mina nénit.
550px-Zenthe_Ferenc_Szinhaz_Hazateres_tapsrend
Hazatérés Zenthe Ferenc Színház

Márciusban, a színházi világnapon tűzik műsorra a Tanulmány a nőkről zenés vígjátékot, majd áprilisban, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulóján Oscar Wilde Bunbury, avagy hazudj, ha tudsz című vígjátékát.

A nagyszínpadi előadások mellett a Zenthe Szalon Felolvasószínháza is helyet ad két premiernek: februárban Marschalkó Zsolt Homokvihar című drámáját, májusban pedig Karinthy Frigyes Lux úr szabadalma vagy a nyolcadik mennyország című misztériumát mutatják be.

A Zenthe Szalonban folytatódik a népszerű Kedvenc színészeink sorozat, amelyen a nézők közelebbről is megismerkedhetnek mások mellett Kaszás Gergővel, Mészáros Mátéval és Kovács Vandával. Új kezdeményezés a Teátrum kávéház: az irodalmi esteken rendezőket, dramaturgokat, díszlet- és jelmeztervezőket, drámaírókat, színházigazgatókat, kritikusokat látnak vendégül.

kultúra.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét