Kezdőlap Egyebek Könyvtár a buszon

Könyvtár a buszon

187
0
Magyar, román, valamint nemzetközi alkotók műveit tartalmazó dobozból válogathatnak keddtől a marosvásárhelyi helyi buszjáratokon utazók. A mozgó könyvtár kezdeményezés célja, hogy az utasok olvassanak utazás közben.
2
Tíz doboznyi kötet várja új gazdáit

A Maros megyei könyvtár a Siletina helyi tömegközlekedési vállalattal ötödik alkalommal szervez mozgókönyvtárat a városi buszokon. Az április 23-i, a könyvtárosok napja tiszteletére szervezett akció mindig nagy sikernek örvendett, az utasok ugyanis nem csupán a helyszínen lapozhatják és olvashatják a könyveket, de el is vihetik magukkal. Ami megmarad, azt a könyvtár bejáratánál elhelyezett asztalokra kiteszik, és onnan is lehet válogatni hazavitelre

Örvendetes, hogy a könyvtár itt van kézügyben, csak ki kell venni egy könyvet a dobozból – jegyezte meg az egyik utas a kezdeményezés kapcsán. Jelenleg több járművön is válogathatnak a könyvek között, van doboz az 5-ös buszon, amely a vegyikombinát és Marosszentgyörgy között közlekedik, de a város legtávolabbi pontjait összekötő járatokon is: az Egyesülés negyedbe, a Sapientiára, a megyei kórházhoz és a vegyikombináthoz tartó, a Tudor, a Kornisa, a Kövesdomb, valamint a Meggyesfalvi lakónegyedeket átszelő buszokon is.

1

Kedden délelőtt a helyi tömegközlekedési vállalat irodájában tíz doboz könyv várt arra, hogy felkerüljön a buszokra. Az akció keddtől minimum egy hétig tart majd, addig, amíg van könyv. Ahogy egyik doboz kifogy, pótolják a könyvtár jóvoltából.

A könyvek jellemzően adományokból gyűltek össze. A könyvtári gyűjteményből hiányzó darabokat beleltározták, a többletpéldányokat pedig felajánlották a marosvásárhelyi olvasóközönségnek.

3

A könyvtár hasonló akciót szervez évek óta a Víkendtelepen is, ahol kis házikókat helyeznek ki, amelyben magyar és román nyelvű olvasnivalót kínál a strandolóknak.

A teljes cikk a Székelyhon honlapján olvasható.

Fotók forrása: szekelyhon.ro/Haáz Vince

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét