Kezdőlap Irodalom Plüss nap Szegeden

Plüss nap Szegeden

220
0
Május 2-án szervezi meg a Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata nyilvános gyerek- és ifjúsági irodalmi programsorozatát Plüss nap – Gyermekirodalomról nem (csak) gyerekeknek címmel. Az események a városi könyvtárban, az egyetem helyszínein és a nyugi kertben zajlanak majd.
pluss_nap
Az esemény plakátja
Fotó: tiszatajonline

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában 11:30-tól Jeney Zoltánnal, a Rév Fülöp szerzőjével Szekeres Niki és a gyerekek beszélgetnek, míg ugyanekkor az Északvárosi Fiókkönyvtárban Sopotnik Zoltánt, a Fahéjas Kert szerzőjét Varga Betti és a 3. osztályos gyerekek kérdezgetik.

Az SZTE BTK Magyar Irodalom Tanszék Sík Sándor termében 8:30-tól lesz az Ifjúsági irodalom és társadalmi igazságosság című beszélgetés, ahol az inkluzív és emancipatorikus ifjúsági irodalomról beszélget Jakab Villő Hanga és Szilágyi Zsófia.

Az Auditorium Maximumban zajlik majd a Tiszatáj Online Plüss Műhely rovatának nyílt gyerek- és ifjúsági irodalmi workshopja, ahol a szakértők a pedagógusok, a hallgatók, a könyvtárosok és a szülők számára tartanak interaktív foglalkozásokat a kortárs gyerekirodalom izgalmas, gyakorlati kérdéseiről.

A program Hansági Ágnes bevezetőjével indul 14 órakor, majd Jeney Zoltánnal és Sopotnik Zoltánnal Kollár Árpád beszélget a Rév Fülöp és a Fahéjas Kert című könyvekről. Ezt követően Szekeres Niki előadása következik Minek nevezzelek? – Az ifjúsági regénytől a kamaszregényen át a YA könyvig címmel.

16 órakor Mészáros Márton tart előadást Hangkép – A gyerekvers médiumai címmel, majd a programot Varga Betti Mikor, hová, hogyan? – A kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom az iskolában című előadása zárja.

A Nyugi Kertben 18 órakor Plüss Kritikaműhely workshop és kötetlen beszélgetés lesz a jövendő kritikusoknak a Plüss Műhely szerkesztőivel.

Résztletes program itt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét