Kezdőlap Irodalom Jókai-napok Füreden

Jókai-napok Füreden

42
0
Csütörtökön kezdődik a 28. Jókai napok rendezvénysorozat Balatonfüreden. A vasárnapig tartó programsorozatra irodalmi, gasztronómiai és színházi programokkal várják az érdeklődőket.
Jokai-koszoruzas-Balatonfured-jokai-napok-balatontipp-gyorffya-640x424
Jókai szobrának megkoszorúzása
Fotó: Győrffy Árpád

A rendezvény első napján a Kecskeméti Énekes Kör és a Mendelssohn Kamarazenekar ad koncertet az Anna Grand Hotelben Fájdalom, hit szeretet címmel.

Pénteken térzenével indul a nap az Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével, majd ünnepélyes megnyitó lesz a Jókai Emlékház udvarán, ahonnan ezután irodalmi séta indul.

Délután az Irodalmi Magazin Jókai-lapszámát mutatják be a Bergmann Cukrászdában, a Vaszary Kávézóban pedig a szívkórházról és az itt gyógyulást kereső irodalmárokról szóló előadások lesznek.

jokai-napok-balatonfured-kultura-gasztronomia-csodalatosbalaton.hu_
Jókai napok 2016-ból
Fotó: balatonfured.hu

A Kaposvári Egyetem Rippl Rónai Művészeti kar művésztanárai és színművész szakos hallgatói lépnek fel az Anna Grand Hotel termében a hagyományos gálaesten, a Jókai hajó fedélzetén pedig felolvasást tartanak, ahol Hoppál “Basspoetry” Mihály zenei improvizációkkal lép a közönség elé.

A Koloska-völgyben idén is megrendezik a Jókai bableves-főzőversenyt, amelyen mintegy ötven csapat vesz részt szombaton.

Mesés-bábos tárlatvezetést rendeznek a Bárókerti Bábszínház közreműködésével a Jókai Emlékházban vasárnap délután, este a Kisfaludy Galériában Rabindranáth Tagore és Lálan dalait szólaltatja meg Parvathy Baul Nyugat-Bengáliából származó énekesnő és Wittek Béla, aki arab lanton kíséri.

A rendezvényhez kapcsolódva május 1-jén Jókai-majális várja a családokat színházi előadásokkal, tánccal, tárlatvezetéssel, koncertekkel és múzeumi alkotófoglalkozásokkal.

kultúra.hu

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét