Kezdőlap Film- és színházművészet Közönség-kedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című film

Közönség-kedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című film

190
0

 Közönség-kedvenc színészekkel készül a Pesti balhé című vígjáték, amelyet Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi) rendez – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel csütörtökön.

    A Filmalap támogatásával készülő film egy fordított műkincsrablásról szól. A középpontban egy gyerekkori barátokból álló társaság áll, amelyet egy tragikus haláleset ránt ismét össze. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják balesetben elhunyt barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét egy egész Budapestet izgalomban tartó képaukcióra.
    A Pesti balhé főszerepét a tavalyi BUÉK-ból ismerős Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem steampunk kosztümjeit levetkőző, rockosabb külsőt öltő Petrik Andrea (Alexa), az ön- és közveszélyes Jet bőrébe bújó Szabó Simon, Elek Ferenc (Guszti), Inotay Ákos (Adrián) és Jászberényi Gábor (Vinsz) lesz látható a filmben. Kisebb szerepekben pedig olyan színészek állnak kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza vagy Reviczky Gábor.

 

Képtalálat a következőre: „Mészáros Béla”Mészáros Béla (Marcell)/Jegy.hu

     A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs, aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea jelmeztervezőként dolgozik a filmen.
    A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, valamint a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén fog zajlani. Várhatóan 2020 elején kerül a mozikba a Pesti balhé az InterCom forgalmazásában – olvasható a közleményben.

MTI/Wikipédia

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét